Laatste nieuws

Mooie jaarafsluiting in de vereniging met BBQ

  • 25-9-2021

Gisteravond het jaar 2021 in de vereniging op waardige wijze afgesloten met een BBQ. Zoveel als mogelijk corona proof natuurlijk en dat ging prima.

Het vlees en dus de bbq was prima en de gezelligheid was als vanouds. Toch wel weer goed om na weer een corona jaar er zo'n afsluiting van te maken. 

Tevens twee vliegen in één klap door even stil te staan bij de kampioenen van dit jaar. Iedereen heeft een diploma in ontvangst mogen nemen. De centjes die we voorheen daarbij in een envelop kregen heeft de club mogen besteden aan de bbq zodat het één en ander mooi betaalbaar bleef voor de penningmeester.

Onderstaand mijn eerste diploma als solo speler, ach ik ben tevreden met de resultaten. Blijft altijd wel bijzonder, het ene valt je wat tegen en het andere valt je dan weer 100 punten mee. Niets is dus voorspelbaar en dat maakt het wel mooi.

Vandaag de duiven gescheiden, zowel oud als jong. Oftewel de doffers bij elkaar in één hok en de duivinnen bij elkaar in één hok. Rust op dit moment dus. De rui is al volop begonnen oftewel een dikke verenbende is het momenteel. Daar is niet veel aan maar is niet anders.

Binnenkort wordt gestart met een para kuur. Ben nog even in afwachting wat de uitkomst van de gevoeligheidstest is. Hoor en lees nogal eens dat velen met hetzelfde middel jaarijks kuren, geeft vrijwel zeker geen enkel resultaat meer. Hoor en lees ook nogal eens dat er jaarlijks gewisseld wordt qua kuur, is al een stukje beter maar ook zeker zeer dubieus. Immers nogal wat producten die we kunnen inzetten tegen salmonella bevatten dezelfde bestanddelen, mogelijk in een iets andere samenstelling maar toch. Immuniteit is sneller aan de orde dan we in de gaten hebben en ik spreek uit ervaring!

Terug