Laatste nieuws

Deze is ook nog voor jou Dolf!

  • 12-9-2021

Wat is dat nu zult u denken. Deze is ook nog voor jou Dolf, mijn buurman en inmiddels ex compagnon zoals velen zullen weten.

Het is eigenlijk heel simpel. Vorig jaar op 12 september 2020 de laatste natourvlucht van het seizoen had ik een plan. Dat plan heb ik vooraf met vrijwel niemand gedeeld alleen hier binnenshuis. We waren voornemens om 50 duiven in te korven en dat hebben we ook gedaan. Ik wilde een afsluiter in stijl maar dan wel stijl geschreven in HOOFDLETTERS!

Oftewel ik wilde 1 t/m 5 vliegen in de gehele afdeling Friesland '96. Waarom 1 t/m 5 wel we moesten immers vijf prijsduiven hebben voor de puntjes in de diverse kampioenschappen. Het was een nobel streven en ik heb die laatste week ook behoorlijk, zeg maar gerust mijn stinkende, best gedaan om ze tip top aan de start te laten verschijnen. 

Hulp van een gunstig gestemde wind had ik daarbij nodig, immers de wind bepaald de uitslag! Nou en die wind was ons gunstig gezind op die bewuste 12 september. En er kwamen er 5 (!!) tegelijk thuis en ze waren op tijd dus het ging al mooi de goede kant op. Helaas wist één van onze clubgenoten er nog net eentje voor te draaien en die gingen er met de afdelingsoverwinning van door. Voor ons resteerde een uitmuntende 2,3,4,5,7 enzovoort in de gehele afdeling Friesland. Natuurlijk een dijk van een afsluiting van ons compagnonsschap. Maar de lat lag voor mij net iets hoger......

Zie hieronder een afbeelding van het whats app verkeer dat ik afgelopen vrijdag avond na inkorving voor de laatste vlucht nog met clubmaat Ate Jan Mulder had.....de tekst in de groene vlakken is van mij zoals u zult begrijpen.

Duidelijke taal toch?? Niets achteraf van verzonnen maar ook nu had ik weer een plan!

O wat ben ik blij dat het me gisteren gelukt is. Dolf jonge deze mooie overwinning is ook voor jou!! Je schiet er zelf niet zoveel mee op maar hij hoort nog in ONS rijtje!

De NL20-757 winnende duif heeft inmiddels ook de naam "Dolf" gekregen. Wat het toch ook nog wel een beetje extra bijzonder maakt is dat de "757" langs moederskant afstamt van jouw kweekduiven!

Blij mee!

Terug