Laatste nieuws

Het wordt weer een lastige klus vandaag zoals het nu lijkt, Chalons 10 uur Tongeren 13.25 uur gelost

  • 11-9-2021

Geen fraaie afsluiter van het seizoen 2021. Dat is altijd jammer want eindigen op een mooie manier neem je altijd mee het nieuwe seizoen in.

Nevel, bewolking en buien zijn vandaag de spelbrekers als ik het overal zo lees. Vooral de buien ben ik bijzonder huiverig voor. En dan huiverig in de zin van hoe de vlucht zal verlopen. Het heeft invloed op het verloop van de vlucht en dan ben ik al snel geneigd om te zeggen dat de faktor geluk een belangrijke rol gaat spelen. Gaan ze dwars door de buien of gaan ze er omheen of erger nog blijven ze er een tijdje in hangen? Ja zeg het maar!

Maar als je dan bij de gelukkigen hoort dan wordt er meestal niet zoveel geklaagd. Maar ben je de sigaar en regent het volop als de duiven moeten vallen dan word je nu niet direkt vrolijk.

Afijn voorlopig nog geen duiven gelost en dat kon ook nog wel eens een tijdje gaan duren. Zou me ook niet verbazen dat we morgen nog een vlucht hebben trouwens. We gaan het zien, over enkele uren weten we meer

Ze gokken er dan toch op blijkbaar. Om 10.00 uur zijn de duiven in Chalons en Champagne gelost. Prima weer in Frankrijk en België maar in Nederland nog bijzonder twijfelachtig. Ik vind er heel veel van maar we zullen maar niet huilen voordat we klappen krijgen!

De zuidwesten wind zal vandaag moeten helpen en voor de rest wordt het een kwestie van wie is de gelukkige vandaag en dat druist een beetje tegen mijn principe van duivenvliegen in. We gaan maar rustig afwachten.

Verwachte aankomsten ergens tussen 14.45 uur en 15.45 uur zou ik denken.

Daar moesten we toch nog even op wachten maar ook Tongeren is in vrijheid gesteld. Om 13.25 uur heeft daar het startsein geklonken.

Verwachte aankomsttijden ergens tussen 15.45 uur en 16.15 uur zou toch moeten kunnen lijkt mij. Misschien ook nog wel sneller trouwens.

Voor de laatste keer dit jaar, probeer volle bak te genieten van de aankomsten!! Piep ze!

Tjonge wat een bizarre finale vandaag. Ondanks dat ik zeker niet blij ben met de lossingen van vandaag zijn de resultaten hier prima te noemen. Wel een onregelmatig verloop helaas en dat is altijd jammer natuurlijk.

Vanuit de zuidwest kant hoor ik achter mij het suizen van de vleugels, kijkend naar de klep zie ik daar mijn tweede getekende jonge duif vallen en gelijk geconstateerd worden om15.30 uur. Het is de NL21-077 uit Smokey Jackpot x Trijntje welke als eerste afdrukt. Eerlijk is eerlijk ik heb een klein vreugde sprongetje gemaakt. Moest maar liefst 18 minuten wachten op nummer twee maar dat mocht hier zeker de pret niet drukken. 

Exact 40 minuten later melden zich vanuit de goede hoek twee doffers boven het hok. Ze maken een halve draai en vallen gelijk op de klep. Het zijn de NL20-757 "Dolf" en de NL20-797 welke als eerste afdrukken om 16.10 uur. Snelheid van deze beide doffers is 1.528 mpm. Daarna is het 6 minuten wachten op nummer drie en druppelt het vervolgens gestaag door. 

De vele buien onderweg, allemachtig wat waren sommigen nat, heeft natuurlijk gezorgd voor het onregelmatige verloop. Erg jammer maar we moeten het er mee doen.

In de club gaat bij de jonge duiven de overwinning naar J. & S. Timmermans terwijl op de natour de dubbele zege bij mij blijft. Tevens 1 & 2 in de gehele afdeling met enige voorsprong zelfs.

Uiteraard met het resultaat uitermate content en blij. Voeg daar bij het kampioenschap jong en natour in de club en het feestje is voor mij compleet.

Van de jonge duivenvlucht nog twee onderweg terwijl bij de natourduiven het klepje dicht kon.

Uitslag vereniging:

Chalons en Champagne tegen 128 duiven:

6,20,24,30,33 met totaal dus 5 van de 10 op de uitslag.

Tongeren tegen 251 duiven:

1,2,5,11,18,21,29,30 enzovoort met totaal 14 van de 24 op de uitslag.

Terug