Laatste nieuws

Zum letzten Mal

  • 10-9-2021

De laatste keer ingekorfd in 2021. Tjonge al weer een seizoen voorbij en wat voor een seizoen. In veel opzichten een bijzonder seizoen mag ik wel zeggen. Kom er binnenkort nog wel een keer op terug.

Vanavond totaal 24 duiven ingekorfd voor de natour vlucht vanuit het Belgische Tongeren, afstand voor mijn duiven 252 kilometer mits ze de kortste weg naar huis kiezen.

10 oude duivinnen, 8 oude doffers en nog eens 6 jonge doffers maakt volgens mij het totaal op 24 stuks. De oude duiven allemaal op jongen van een dag of 14 tot 16. Nog geen eieren in de schalen en ik zag vanmorgen pas de eerste doffer die weer achter zijn duivin aan ging oftewel op drijven staat.

Het verendek is uitstekend, vrijwel allemaal nog op 5 oude pennnen en een tweetal zelfs op 6 oude pennen. Heb alle vleugels bekeken en ben er geen tegen gekomen die reeds op 4 oude pennen stond.

Duiven voelden ook wel goed aan ook al vond ik dat de jonge duiven gisteren toch een stuk mooier waren dan de oude duiven vanavond. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het nogal warme weer van gisteren denk ik.

De beide aangewezen duiven zijn de NL20-739 "Miss Pipa" en de NL20-798. Twee duivinnen dus die de aangewezen puntjes mogen binnenhengelen als het enigszins kan.

In de club door 13 leden totaal 251 duiven ingekorfd.

Hopelijk hebben we morgen trouwens een vlucht. Kan ook nog wel eens een hele puzzel worden. Laten we duimen voor een tweetal mooie vluchten ter afsluiting.

Terug