Laatste nieuws

Op reis naar Chalons en Champagne

  • 9-9-2021

Het is me nogal wat, jonge duiven vanavond ingekorfd voor Chalons en Champagne. Afstand naar de thuishokken hier in Donkerbroek maar liefst 471 kilometer in rechte lijn wel te verstaan.

Heb alle nog aanwezige jonge duivinnen ingekorfd en kom daarbij exact op 10 stuks uit. De resterende 6 doffers gaan morgen mee op de natour vlucht vanaf Tongeren.

De beide aangewezen duiven zijn de NL21-064 en de NL21-077. Wederom twee zusjes welke het tot nog toe meer dan netjes gedaan hebben. Beiden komen uit Smokey Jackpot (is zoon Vetblauwe Jackpot Eijerkamp keer Trijntje welke weer een dochter is van Gladiola keer kleindochter Rossi).

Of ik ze in staat mag achten om zaterdag op tijd naar huis te komen weet ik niet. De nodige hoop is er wel maar de nodige twijfel is er ook zeer zeker.

Gelukkig hebben ze goed getraind en goed gegeten. Wat er aan de achterkant weer uit is gegaan zag er ook iedere dag prima uit dus met de gezondheid zal het wel goed zitten. Maar of er voldoende motivatie maar ook voldoende kwalilteit is om deze klus te klaren.........hmmmmm weet het niet eigenlijk.

Morgen nog een 20 tal naar Tongeren, een vlucht die mij meer op het lijf geschreven is eigenlijk. 

Op de foto bij dit stukje tekst het uitzicht achter huis bij zonsopkomst vanmorgen rond 7.00 uur. Een zelfde plaatje is bijna te schieten nu aan de westkant bij zonsondergang zo rond de klok van 20.00 uur. Prachtig mooi gezicht die rode zon!

Terug