Laatste nieuws

Nevel en mist op de vlieglijn, lossing om 14.45 uur. Super mooie vlucht!

  • 4-9-2021

Nevel en mist op de vlieglijn en totaal gesloten wolkendek dus nog geen duiven gelost. Nader bericht 8.30 uur zo valt er te lezen op de website van onze afdeling en op facebook van afdeling 10.

Geduld geduld geduld..........het hoort helemaal bij de postduivensport Gelukkig lijkt het hier nu eindelijk te breken. Vanmorgen rond de klok van zes was het nog behoorlijk schemerig en stond er ook geen zuchtje wind. Inmiddels is er ook enige wind voelbaar ook al stelt het niet veel voor. De foto bij deze tekst is genomen om 8.00 uur vanmorgen.

Laten we maar hopen op snel verbeterde omstandigheden zodat er begonnen kan worden met lossen.

Dat was lang wachten vandaag. Maar gelukkig is het in het zuiden ook dusdanig opgeklaard dat er nog op een verantwoorde wijze gelost kan worden. Wel zo mooi natuurlijk. Het weer hier is prima, redelijke bries dat wel maar veel zon en mooie wolkjes aan de hemel!

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 17.00 uur en 17.15 uur denk ik. Zal voor de jonge duiven nog wel best pittig gaan worden verwacht ik. De oude duiven moeten dit klusje wel aankunnen.

Het voorlaatste duivenweekend is aangebroken! Geniet van de aankomsten en piep ze!!

Dit was nog eens GENIETEN. Soms heb je van die vluchten dat de duiven geweldig afkomen. Met ongelooflijk veel doel, niet één op het dak maar ALLEMAAL op de antenne BAMMMM!!!

Vandaag dus mogen beleven hier. Zowel de oude als de jonge duiven hadden veel zin om naar binnen te gaan.

Om 17.02 komen uit het zuidwesten plots drie duiven aan gestormd. Volgens mij nog vergezeld door ééntje van de buren ook. Zonder enige aarzeling en met samengeknepen vleugels vallen ze bijna over elkaar heen op de antenne. Machtig wat een bizar mooi gezicht!

Als eerstgeklokte de eerste getekende NL20-739 "Mis Pipa" uit Smokey Jackpot welke een zoon is van de wonderkweker Vetblauwe Jackpot van Hans & Evert Jan Eijerkamp keer een dochter van Olympic Marjolein van Meindert de Jong. Nummer twee was de NL20-765 "Mystiek" uit kleinzoon Olympic Hans van Hans & Evert Jan Eijerkamp keer Trijntje die weer uit Gladiola keer kleindochter Rossi komt. Nummer drie was de NL20-797 uit de Heremans lijnen van Eijerkamp. Snelheid van deze drie eerste duiven 1.312 mpm.

Overigens in een kleine 20 minuten 16 van de 18 in het klokje.

Het eerste jong melde zich om 17.05 uur samen met een collega jong. Het waren de NL21-205 rechtstreeks Eijerkamp uit de vliegers uit zoon Chateauroux van W.A. de Bruijn keer dochter Euro Junior van Eijerkamp en de NL21-047 eveneens rechtstreeks Eijerkamp uit zoon Garmin van W.A. de Bruijn keer dochter Creator/Tonya welke de puntjes in de wacht wisten te slepen. Snelheid van deze twee jongen 1.284 mpm.

Hier gold in 18 minuten 10 stuks in het klokje.

Toch, zoals hier verwacht werd, de oude duiven aanmerkelijk sneller dan de jongen. Ik had dat ook verwacht gelet op de fitheid van de ouden en wellicht enige vorm van "sleet" bij de jonge duiven. De jonge duiven hebben per slot van rekening al het nodige meegemaakt de afgelopen weken.

De uitslagen:

Venlo natour tegen 317 duiven:

1,2,3,6,8,17,19,20 enzovoort met totaal 16 van de 18 ingekorfde duiven op de uitslag.

Venlo jong tegen 199 duiven:

4,5,10,14,23,27 enzovoort met totaal 10 van de 16 op de uitslag.

de overwinning op Venlo gaat naar J. & S. Timmermans. Proficiat mannen!

O ja, ook niet geheel onbelangrijk het klepje is weer dicht. Oftewel alle 34 ingekorfde duiven weer keurig op appèl.

Terug