Laatste nieuws

We zijn ze weer kwijt!

  • 3-9-2021

We zijn ze weer kwijt, dat is aan de orde op het moment als we de duiven uit handen hebben gegeven in het inkorflokaal. Maar gelukkig is het maar voor even en mogen we ze morgen allemaal weer verwelkomen op het thuisadres.

Vanavond 16 jongen ingekorfd voor de jonge duivenvlucht vanaf Venlo, afstand 181 kilometer naar Donkerbroek. Daarnaast nog eens 18 oude duiven ingekorfd voor de natourvlucht eveneens Venlo. Betreft een totale lossing van oud en jong samen. 

Enerzijds erg jammer dat ze gezamelijk los gaan maar anderzijds ben ik daar maar wat blij om. Want als je fouten wil maken dan moet je gescheiden gaan lossen. Zeker weten dat er enkele manden foutief gelost worden en dat de jonge duiven met de natour duiven op stap gaan en andersom.

Korf je de jongen thuis in met een toch wel heel goed gevoel. Even later de oude duiven en dan denk je nou dat mag wel een beetje beter. Hoor je in het clubgebouw dat de ouden er beter op staan dan de jongen! Zulke dingen gebeuren en ik kan er ook niet zoveel mee maar bijzonder is het toch wel. Morgen gaan we zien hoe groot de verschillen tussen de jongen en de ouden zijn.

Als de ouden echt goed zijn dan moeten ze het winnen van de jongen, kan bijna niet anders. Maar, nogmaals dan moeten ze echt goed zijn en goed gemotiveerd zijn om naar huis te vliegen. De vlucht van de jongen zal daarentegen wel aanzienlijk sneller afgelopen zijn dan die van de ouden (met daarbij de late jongen). Zal me nog wat morgen worden, eerst in spanning of er een duif komt en dan de spanning van is het een oude of is het een jong. Ach heeft ook wel zijn charme.

De aangewezen duiven:

Jong NL21-064 en de NL21-077 twee zusjes uit Smokey Jackpot van Hans & Evert Jan Eijerkamp x Trijntje uit Gladiola x kleindochter Rossi.

Natour NL20-739 Miss Pipa en de NL20-740 Nestzuster Miss Pipa twee zusjes uit Smokey Jackpot van Hans & Evert Jan Eijerkamp x dochter Olympic Marjolein van Meindert de Jong.

In de vereniging door 7 leden totaal 199 jonge duiven ingekorfd voor de J vlucht en door 14 leden totaal 317 duiven ingekorfd voor de N vlucht.

Morgen maar rapido terug!

Terug