Laatste nieuws

Clean Sweep

  • 2-9-2021

Het is enorm lang geleden dat me dat is overkomen. Heb ik samen met Dolf natuurlijk ook altijd behoorlijke aantallen duiven ingekorfd en het valt zeker niet mee om bijvoorbeeld 40 van de 40 op de uitslag te krijgen.

Maar afgelopen zaterdag op de tweede natour vlucht vanuit Beek en Donk mocht ik toch weer ervaren hoe het is om alles op de uitslag te klokken.

20/20 oftewel 10 oude duivinnen, 3 oude doffers en 7 jonge duiven zorgden er voor dat ze dusdanig op tijd arriveerderen zodat ze opgenomen konden worden op de uitslag.

Nu ben ik eerlijk het is wel een beetje een gekleurde uitslag. De omstandigheden waren zwaar, geldt voor iedereen natuurlijk, maar voor de vele late jongen die door collega liefhebbers werden ingekorfd helemaal. Veel van hun prijzen heb ik uiteraard afgesnoept.

Opvallend detail, de duif die ik als laatste heb geklokt is verreweg en met kop en schouders mijn beste oude duif!! Bizar toch eigenlijk een handvol keren in de kop van de uitslag en nu eigenlijk een kwartier te laat!

Ach 20 op 20 het is mooi, maar had liever wat vroegere geklokt!

Terug