Laatste nieuws

Er zijn nog geen duiven gelost......Inmiddels lossing Beek en Donk en Reims

  • 28-8-2021

Grrrr........er zijn nog geen duiven gelost! Dat staat te lezen op de website van de afdeling. Kan het zinnetje al bijna niet meer zien eigenlijk. Gelukkig weet ik dat we een stel vrijwilligers hebben die meer dan hun stinkende best doen om alles binnen en rondom de afdeling in goede banen te leiden. Mensen met hart voor de afdeling en die koester ik ook enorm laat dat duidelijk zijn. Maar wat zou het toch mooi zijn dat het zinnetje........er zijn nog geen duiven gelost...... met nog één of twee zinnetjes werd uitgebreid waarom er nog geen duiven gelost zijn.

Het is nu gissen, te veel bewolking? te veel regen? slecht zicht? inversie? IWB ligt dwars? auto's nog niet gearriveerd vanwege pech?...... ja noem maar op. Ik weet het niet ook al kunnen we er wel een invulling aan geven natuurlijk. Alleen we weten niet of die invulling de juiste is.

Kortom er zijn nog geen duiven gelost! Nader bericht ............hoe laat?

Hier in Donkerbroek is het inmiddels goed weer aan het worden getuige ook de foto bij dit stukje tekst, als dat nu ook eens voor de rest van Nederland geldt dan komen we een eind in de goede richting. Laten we duimen voor een mooie lossing straks.

Gelukkig toch een mooie vroege lossing vanuit Beek en Donk. Om 8.30 uur heeft daar het startsein geklonken. Met een matige noorden wind kracht 2 tot 3 mogen ze proberen huiswaarts te keren.

Snelheden inschatting met deze noorden wind vind ik nogal lastig maar ergens tussen 10.35 uur en 10.50 uur zullen ze toch moeten arriveren lijkt mij.

En ook Reims is er inmiddels uit. Om 9.45 uur zijn ze gelost en hadden volgens de berichtgeving een prima vertrek. Dat goede vertrek zullen ze ook nodig hebben lijkt mij. Ben zeer benieuwd hoe de junioren deze klus gaan klaren. Met de wind op kop, inmiddels noord 3-4 zegt men, wordt het geen eenvoudige opgave.

Ik houd het maar ruim aan, klokken vanmiddag tussen 16.00 uur en 17.00 uur.

Even de "kop" op onweer dus wat later dan u van mij gewend bent een kort verslag van de beide vluchten.

Dat het stroef zou gaan vandaag had ik, en met mij velen, natuurlijk al snel in de gaten. Immers er woei een stevige (eerlijke.......) noorden wind! En het waaide hard hier op de ruimte dat kan ik u zeggen.

Het was rond 11.00 uur toen er bij de buren ééntje viel van Beek en Donk. Prima duif en goed voor een eerste, gefeliciteerd jongens klinkt heel misschien een beetje raar maar ook daar ben ik reuze blij mee en geniet ik met volle teugen van.

Echter dan hoop je wel zeer kort daarop ook te beginnen. Dat duurde langer, zeg maar gewoon te lang, voordat het gebeurde. Om 11.07 draaien er twee boven het hok welke zeer vlot op de antenne vallen.  De eerste duif is NL20-765 "Mystiek" uit kleinzoon Olympic Hans van Eijerkamp x Trijntje uit Gladiola  en kleindochter Rossi en de nummer twee is de NL20-750.

Het vervolg is overigens wel netjes en in dik drie kwartier kan het klepje dicht. Naar later blijkt in de vereniging 19 van de 20 in de punten dus dat is prima.

Ja en dan een paar uren wachten op het vervolg. De jonge duiven vanuit Reims. Ook nu nog steeds een sterke noord tot soms noord oosten wind. Een hele kluif waarbij ik diverse appjes heb moeten beantwoorden op de vraag hoe laat komen ze. Telkens gaf ik aan hier rond de klok van 17.00 uur. Ben daar maar aan vast blijven houden.

En kijk zowaar komen daar om 17.05 twee duiven uit het noord oosten richting hok. Om vervolgens in een kleine draai ook beiden op de antenne te vallen. Gelijk geklokt en daarna door naar het garagedak......dorst dorst dorst maar daar geen druppel te vinden omdat ik het met de dweil had drooggemaakt. Nog geen vier minuten later komt vanuit het zuiden nummer drie aangevlogen en ook in één keer op de klep en deze wel direkt naar binnen.

De NL21-064 uit Zoon Vetblauwe Jackpot x Trijntje en de NL21-058 uit Mr. William x dochter Olympic Marjolein twee duivinnen waren goed voor mijn eerste twee duiven. In de club de plaatsen 5 en 6 achter een ontketende J. & S. Timmermans die er met de overwinning van door gaan. Proficiat mannen klasse! Mijn derde was de NL21-077 uit Zoon Vetblauwe Jackpot x Trijntje een volle zuster van de eerste dus.

Met een beetje geluk overigens wel drie duiven bij de eerste 20 van de afdeling, is natuurlijk helemaal niet verkeerd.

De uitslagen:

Beek en Donk tegen 487 duiven:

16,18,24,34,42,46 enzovoort met totaal dus 19 van de 20 in de prijzen.

Reims tegen 200 duiven:

5,6,7,60 en daar bleef het helaas bij dus 4 van de 10 op de uitslag.

 

Terug