Laatste nieuws

Toch ingekorfd voor Reims

  • 26-8-2021

Heb tot laat in de middag getwijfeld of wel of niet in te korven. Met niemand gedeeld omdat ik een beslissing daarover volledig zelf wilde nemen. Het zijn van die vluchten die me normaal gesproken al veel te lang duren en dat lang duren kon zaterdag of wellicht zondag nog wel eens extra lang worden vanwege de snelheden die niet hoog zullen liggen denk ik.

Maar goed zo plots een einde brengen aan het jonge duiven seizoen is ook niet iets dat bij mij past en voelt natuurlijk ook niet goed. Daarom toch 9 duivinnen en 1 doffer in de mand gestopt en op reis gestuurd naar Reims, 448 kilometers in rechte lijn naar Donkerbroek. De beide aangewezen duiven NL21-052 een doffer rechtstreeks Eijerkamp en de NL21-062 een duivin kleindochter Mr. Branco en kleindochter Maldini van Gebr. Homma.

De voorbereiding is overigens wel goed geweest. Er wordt nog goed getraind, ze eten prima, uitwerpselen ok en de sfeer in het hok is uitstekend.

In de club door 7 leden slechts 200 duiven ingekorfd. Begin zo langzamerhand toch te geloven dat het huidige jonge duivenspel niet zo geliefd meer is bij iedereen. Dat is een slechte zaak volgens mij maar wel degelijk een constatering die zo langzamerhand behoorlijk doet gelden. Zal anders moeten, misschien zelfs wel zover dat het inkorven van jonge duiven op de natour einde oefening wordt. Zal wel niet kunnen natuurlijk.

Morgen inkorven voor Beek en Donk. Kijk ik wel weer naar uit maar ook hiervoor zal gelden........komen ze wel los zaterdag....

We gaan het beleven!

Terug