Laatste nieuws

Focus op de natour

  • 24-8-2021

We hebben de eerste natourvlucht al weer achter de rug en zijn met de laatste jonge duivenvluchten bezig. Vanaf deze week zal de focus nadrukkelijk op de natourvluchten liggen. Gewoon omdat ik van dit soort vluchten enorm kan genieten. Maar voorwaarde is dan wel dat het goed moet gaan natuurlijk.....

Komende zaterdag de tweede natourvlucht vanaf Gennep, afstand 150 kilometer. Een echte vitesser zullen we maar zeggen. Wel een noorden wind en dat heeft zeker niet mijn voorkeur ook al zal hij zorgen voor een betere spreiding in de afdeling. Maar echt hoge snelheden van 1.500 tot 1.700 mpm zullen uitblijven en dat is nu net zo mooi eigenlijk.

De oude duiven zitten vrijdag met inkorven op aangepikte eieren dan wel jonkies van een dag oud. De slechtste neststand in de serie natourvluchten vind ik altijd. Maar goed daar ontkomen we niet (nooit) aan.

Dan de jonge duiven, Reims staat op het programma een slordige 448 kilometer te gaan. Dat wordt een hele opgave voor de beestjes. Ik zal er ook niet veel inkorven zoals ik er nu tegen aan kijk. Zal met 10 duivinnetjes wel ophouden en de rest gaat dan ook mee op de natourvluchten.

Verhouding in het jonge duivenhok is ook totaal zoek. Dit is het hele jonge duivenseizoen al het geval. Slechts 7 jonge doffers en nu nog 15 jonge duivinnen. Verre van ideaal maar het is niet anders. Het prijspercentage van de jonge duiven is dan weer wel erg hoog dit jaar. Niet vaak meegemaakt de laatste jaren mag ik wel zeggen. Dat het niet zichtbaar is op de lijstjes in de vereniging komt natuurlijk omdat ik lang niet iedere week alle jonge duiven gespeeld heb. Een keer 4 meer, een keer 7 mee ja dan valt er niet veel eer te behalen voor de duifkampioenschappen.

Ondanks dat de verhoudingen qua dames en heren in het jonge duivenhok zoek is doen ze het tot nog toe meer dan behoorlijk. In de vele tussenstanden voor de jonge duiven kampioenschappen staat mijn naam hoog genoteerd. Ach is altijd aardig ook al zal ik zeker niet voor de kampioenschappen spelen. Bekijk het van week tot week.

We gaan maar weer verder poetsen deze week!

Op de foto bij deze tekst Miss Pipa NL20-739 speelde op de trainingsvlucht vanaf Zutphen een eerste. Haar nestzuster speelde afgelopen zaterdag op de natourvlucht Kalkar een tweede.

Terug