Laatste nieuws

Oei, zo erg? Echternach 10.15 uur gelost, Kalkar 11.00 uur gelost

  • 21-8-2021

Allemachtig waren mijn eerste woorden toen ik vanmorgen om 7.00 uur naar buiten keek. Goed dicht en geen zuchtje wind en ook dicht in de bovenlucht. Ai dat wordt een lastig verhaal was mijn tweede gedachte. Hopelijk valt het allemaal een beetje mee en gaat het breken maar dat het zo dicht zou zitten met mist had ik niet verwacht.

Gistermorgen was het niet anders maar was de bovenlucht blauw met witte wolken. Ik heb ze toen nog voor een oefenvluchtje weg gehad naar Frederiksoord. Geen kerktoren van Steenwijk te bekennen en dan mocht ik in vroegere jaren nooit lossen van senior omdat het zicht dan veel te slecht is. Ben behoorlijk ongehoorzaam geweest gisteren en heb om 7.50 uur exact gelost, de klok bij thuiskomst gaf 8.03 uur aan voor de eerst geklokte duif en ze zaten allemaal reeds binnen met een lege voerbak welke ik bij vertrek toch echt had gevuld. Tja het kan dus heel wat hebben.

Maar waar we nu in zitten is toch heel wat anders. Ik hoop echt dat het gaat breken straks want anders wordt het allemaal nog een bijzonder lastig gebeuren.

De foto bij dit stukje tekst laat de situatie bij mij achter huis zien van 7.10 uur vanmorgen. We gaan duimen!

Voor mij toch behoorlijk onverwachts toch een lossing in Luxemburg. Om 10.15 uur heeft het startsein geklonken en ze hangen dus net enkele seconden in de lucht op het moment dat ik achter het toetsenbord zit. Weet niet wat ik er van moet denken eigenlijk. Had mij al een beetje neergelegd bij geen jonge duivenlossing en dan komt het toch wel heel verrassend over allemaal.

Geen duivenweer laat dat helder zijn. Zal ook zeker invloed gaan hebben op het verloop van de vlucht. Vanmorgen nog duimen voor meer zicht (hetgeen tot nog toe nauwelijks geholpen heeft) nu maar duimen voor een fatsoenlijk verloop van de vlucht.

Het is natuurlijk wel zo dat er in een uur tijd heel veel kan veranderen in het weer. Kreeg zojuist een berichtje dat het op de veluwe al mooi opknapt en de zon er door komt.

Verwachte snelheid ik weet het oprecht niet! Klokken ergens tussen 14.30 uur en 15.30 uur dan maar.

Helaas is het nog wachten op Kalkar, het weer aldaar is volgens mij goed als ik de foto's voorbij zie komen van omgeving Kalkar althans. 

En ook Kalkar is gelost. Om 11.00 uur klonk daar het startsein. Aangevuld met de duidelijke verbetering van het weer moeten we maar hopen op een paar mooie vluchten!

Aankomst Kalkar tussen 12.30 uur en 13.00 uur lijkt mij.

Sportvrienden en vriendinnen, trouwe volgers vooral, jullie weten het hè het thuis zien komen van de duiven is wellicht het mooiste onderdeel van onze hobby. Of het nu vanaf Kalkar is of vanaf Echternach of vanaf Frederiksoord of vanaf Orleans. Thuiskomen van de duiven maakt ons blij en vrolijk!

Kortom geniet van de aankomsten en laat het EC maar piepen!!

Ja wat moet ik er van zeggen, eerlijk duurt het langst zeggen ze, dus maar met de billen bloot. Wat mij betreft twee zwaar teleurstellende vluchten vandaag. De verwachtingen voor de natourvlucht Kalkar waren huizenhoog, die voor Echternach wel een groot stuk minder maar dan nog over alle twee de vluchten bekeken ben ik behoorlijk teleurgesteld in hetgeen mijn duiven hebben laten zien.

De vlucht Kalkar nog wel een tweetal kopduiven, niets mis mee. Ook de 2e getekende voorop, kort gevolgd door de 3e getekende ook niets mis mee. Het is 12.35 uur als de NL20-740 "Zuster Miss Pipa" als eerste aftikt enkele seconden later gevolgd door de NL20-798. Twee duiven waar niets op aan te merken valt.

Echter het verdere verloop is matig te noemen. Twee en een halve minuut moeten wachten op nummer 3 is te veel voor zo'n toch wel mooie vitesse loop. Het is niet anders we moeten het er mee doen. Klepje kon wel snel dicht overigens.

Ja en dan de jonge duiven. Beetje over de top had ik onder het middageten al aangegeven. Blijkt dus ook volledig uitgekomen te zijn. 14.37 vallen nagenoeg gelijk twee duiven op de antenne. Volgens mij kwamen ze beiden uit het noord oosten. Veel doel daar was niets mis mee. Ook nummer 3 volgde binnen een paar minuten. Ook hier de 1e getekende voorop te weten de NL21-052 een rechtstreekse Eijerkamp. 

Helaas het verdere verloop uitermate traag, nu was dat vrijwel bij iedereen zo maar hier ging er nog een schepje bovenop. Op dit moment helaas nog 5 vacatures en dat zijn er zeker drie te veel is mijn mening.

Kortom teleurgesteld in het verloop van Kalkar en teleurgesteld in de verliezen van Echternach.

Ach ja het lijkt wel duivensport!

Uitslagen:

Kalkar tegen 539 duiven:

2,3,16,30 enzovoort met totaal 12 van de 20 op de uitslag.

Echternach tegen 279 duiven:

14,15,18,32 enzovoort met toaal 7 van de 23 op de uitslag.

De overwinning op beide vluchten is voor de Comb. A.J. Mulder uit Makkinga. Een prachtprestatie welke een dikke proficiat verdienen!!

Terug