Laatste nieuws

Zutphen 8.15 uur los en Burdinne om 8.30 uur. WAT EEN DAG!

  • 14-8-2021

BHet is zaterdagmorgen rond de klok van 6.30 uur als ik naar buiten ga om de nog aanwezige (kweek)duiven te gaan verzorgen. Voelt bijzonder fris aan en er waait al een behoorlijke wind. De zon prikt er voorzichtig doorheen zoals het plaatje bij deze tekst laat zien. Nog niet zo mooi als gisteravond, bij lange na niet, maar dit komt wel goed was hetgeen ik hardop tegen mijzelf zei.

In Zutphen worden de duiven om 8.15 uur gelost, prima tijd wat mij betreft. Het is ook nog eens een groepslossing dus al te veel problemen mag dit loopje niet gaan opleveren. Verwachte aankomsttijd ergens tussen 9.15 uur en 9.30 uur zou ik bijna denken.

In Burdinne wordt nog gewacht. Er is op dit moment druk overleg tussen de verkeersleiding om alle vluchten een beetje in goede banen te leiden. Geen slechte zaak overigens, het zorgt er alleen wel voor dat een echt mooie vroege lossing niet tot de mogelijkheden behoord. Wel blijkt het weer over de gehele vlieglijn goed te zijn dus ook dat moet goed komen vandaag.

Daar hoefden we gelukkig niet lang op te wachten. Ook in Burdinne gaat het startsein klinken over enkele minuten om 8.30 uur. De wind is hoofdzakelijk zuid west kracht 3. De snelheden kunnen dus behoorlijk hoog oplopen.

Voor Burdinne verwacht ik de eerste duiven tussen 11.30 uur en 12.00 uur.

Ja en zoals ik iedere keer maar weer zeg, geniet er van vandaag hè de aankomsten gaan mooi worden!! Piep ze!

Had mij er zo allemachtig veel van voorgesteld, die mooie massale aankomsten vanaf de trainingsvlucht Zutphen. Werkelijk ik kon er altijd enorm van genieten. Dacht nog dat gaat vandaag ook gebeuren, het liep zeker wel goed maar zeker ook anders dan gedacht.

Sta ik op het stoepje van mijn hok en hoor ik een erf verderop dat buurman Dolf aan het krabben is in het kweekhok. Roep ik over de hagen heen dat de duiven in Zutphen een kwartier eerder gelost zijn dan was doorgegeven. Ok hoor ik Dolf nog zeggen of floep er valt er ééntje naast mij op de antenne! Kloktijd 9.14 uur, snelheid 1.616 mpm. Blijkt mijn eerstgetekende NL20-739 "Miss Pipa" te zijn uit zoon Vetblauwe Jackpot x dochter Olympic Marjolein. Dat was dus een beetje schrikken en de eerste al niet zien aankomen. Moet ik zowaar twee minuten wachten op het vervolg, te weten de NL20-740 nestzuster van Miss Pipa en dat vond ik toch wel een beetje vreemd. Overigens daarna vallen ze prima door, geen centje pijn dus voor deze trainingsvlucht.

Na melding blijkt Miss Pipa goed te zijn voor een eerste in de club tegen 424 duiven. Ook in groter verband een zeer vroege duif dus daar ben ik uitermate content mee.

Vervolgens nog een paar uurtjes wachten toen het de beurt was voor de jonge duiven. Eigenlijk exact op het moment dat ik had moeten pakken voor een 1e in de afdeling draait daar plots een duif boven het hok, geenszins van plan om te landen. Meerdere rondjes gevlogen en toen dacht ik al dit klopt niet. Uiteindelijk valt ze op de plank, blijkt het  de laatste te zijn van Zutphen. Myrthe, een herintredende jonge duif, een paar weken geleden nog uit Epe gehaald (zie tekst onder kopje nieuws van paar weken geleden). Dat was dus enkele seconden een paar hele vreemde woorden uitspreken........maar gelukkig had ik niet veel tijd nodig om te herpakken want daar kwam vanuit het noorden wel de eeste aan van Burdinne. Exact drie minuten nadat de laatste van Zutphen binnen was, viel na één draai de NL21-061 uit zoon Mr. Branco x Miss Kalkar (kleindochter Vetblauwe Jackpot) op de plank. Kloktijd 11.30 uur. Snelheid 1.570 mpm. Binnen een paar minuten er vlotjes 2 bij geklokt zodat de prijsduiven mooi op tijd in het klokje zaten.

De overwinning gaat naar J. & S. Timmermans die hiermee tevens de afdelingsoverwinning op hun naam schreven. Proficiat mannen, puik werk!

Zelf gelukkig ook drie echte kopduiven in de afdeling met waarschijnlijk 2 bij de eerste tien en nummer drie wellicht nog op plekje 15. Dit tegen ruim 11.000 duiven. Erg content mee!

Wat dan nog weer het allermooiste is, alle duiven weer op appèl oftewel klepje dicht!

De uitslagen in verenigingsverband:

Zutphen tegen 424 duiven:

1,21,23,28,31 enzovoort met totaal 11 van de 20 op de uitslag.

Burdinne tegen 294 duiven:

2,4,5,16,19 enzovoort met totaal 12 van de 23 op de uitslag.4

Kortom op beide vluchten iets meer dan 50% prijs.

Terug