Laatste nieuws

Vrijdag de 13e........toch maar ingekorfd!

  • 13-8-2021

Beetje gekke dag voor degene die bijgelovig is, vrijdag de dertiende..... Heb het er nooit op staan maar goed de duiven toch maar wel ingekorfd voor de trainingsvlucht vanaf Zutphen. Tien oude duivinnen, acht oude doffers en nog twee herstartende jongen in de mand gestoken.

De oude duiven hebben inmiddels vijf traningsvluchten vanaf Frederiksoord gehad dus die moeten voldoende inhoud hebben om fatsoenlijk thuis te kunnen geraken. Ze zitten inmiddels allemaal een dikke week te broedenk, helemaal geen ideale neststand maar dat komt nog wel.

Beide aangewezen duiven, totaal onbelangrijk voor morgen overigens, zijn de NL20-739  "Miss Pipa" en de NL20-798. Twee duivinnen dus waarvan ik denk dat ze voorin moeten kunnen thuiskomen.

In de vereniging totaal 530 duiven ingekorfd door 17 leden. Van deze 530 duiven zijn er 424 duiven over de antenne gegaan zodat we er morgen nog een mooie verenigingsuitslag van kunnen maken.

Hopelijk morgen zulk weer als de foto bij dit stukje tekst toont, plaatje is vanavond geschoten in de omgeving van Donkerbroek.

Grootmeester van Heusden-Zolder

Tja dan meld ik vorige week dat ik 4e grootmeester ben geworden van Venlo en krijg ik zondagavond bericht dat ik 1e grootmeester ben geworden van Heusden-Zolder. Iedereen weet hoe ik over deze competitie denk. Prima initiatief nogmaals maar verder voor mij een aardigheidje, doe mij maar een 1e vanaf Heusden-Zolder. Daar doe ik het althans wel voor.

Maar neemt niet weg dat het een mooie aanvulling is op de grote hoeveelheid aan titels en competities die we kennen binnen de duivensport.

En dat het wel leeft bij de liefhebbers moge blijken uit de zeer vele reacties die ik vandaag mocht ontvangen.Toch wel bijzonder!

Terug