Laatste nieuws

Duiven op reis naar Burdinne

  • 12-8-2021

Vanavond 23 jonge duiven ingekorfd voor de vlucht vanaf het Belgische Burdinne. Afstand tot aan de thuishokken hier in Donkerbroek 283 kilometer in rechte lijn wel te verstaan.

Jammer genoeg een donderdagavond inkorving voor dit vitesse vluchtje. Het is natuurlijk een bewuste keuze geweest toen het vliegprogramma werd opgesteld maar toch. Niet dat ik tegen donderdagavond inkorvingen ben, helemaal niet zelfs, maar wel voor zo'n zeer kort afstandje als Burdinne. Wat mij betreft korven we alle vluchten van 350 kilometer of meer in op donderdagavond. Maar dan alle vluchten die korter zijn ook op vrijdagavond. Maar goed is niet anders en we doen het er mee.

De eerste keer twee nachten mand, zal de nodige impact hebben op de duiven dat kan bijna niet mis. Wel zijn de weersomstandigheden prima te noemen dat scheelt al weer. En er is ook geen sprake van hittegolf achtige tafarelen gelukkig.

De NL21-055 en de NL21-065 zijn de beide aangewezen duiven voor mij. Afgelopen week nog een drietal keren op stap geweest met het jonge volkje en dat is telkens prima verlopen. Wat mij betreft wordt het de laatste "belangrijke" jonge duivenvlucht van dit seizoen. De rest is bonus en daarvan zie ik wel waar het spreekwoordelijke schip strand. Zaterdag goed naar huis komen daar hecht veel waarde aan voor de toekomst. We gaan het zien.

In de vereniging door 10 leden totaal 294 duiven ingekorfd. Zit al enkele weken rond de 300 duiven betekent dus dat er qua verliezen geen grote offers geleverd zijn.

Morgen inkorven voor de trainingsvlucht vanaf Zutphen, zin in!

Terug