Laatste nieuws

Prachtig vroege lossing! Prachtig resultaat!

  • 7-8-2021

Kijk dat is op voorhand al genieten, weet ik nog niet eens of ze komen en hoe ze komen, maar een lossing voor 8 uur spreekt mij altijd bijzonder aan.

Om 7.45 uur heeft in Heusden-Zolder het startsein geklonken en ze zijn vertrokken met een zuiden wind kracht 2 tot 3. Kortom geen vervelende en moeilijke omstandigheden voor de duiven zou je op voorhand denken.

Hier in Donkerbroek ook prachtig mooi weer, om 7 uur stond ik reeds op het platte dak om al het water te verwijderen. De kans is nu dus groot dat ze bij de buren op het dak gaan drinken voordat ze binnen lopen............ach ja kan mij in ieder geval niet verwijten er voor vandaag weer alles aan gedaan te hebben.

Verwachte aankomsttijden, zit er de laatste weken enorm naast eigenlijk, ook nu vind ik het moeilijk in te schatten. De gemotiveerde en goed gezonde duiven zullen ongetwijfeld rond de 1.575 mpm gaan maken denk ik. Klokken ergens tussen 10.05 uur en 10.20 uur moet toch lukken.

Genieten maar weer vandaag! De aankomsten zijn vast en zeker mooi en piep ze!

De aankomsten waren bijzonder, wat vooral prachtig was om te zien was het "doel" waarmee ze op de klep vielen. Dit gold voor verreweg de meeste duiven althans, weinig verspeeld vandaag dus.

Vanuit het noorden meld de eerste duif zich, één klein rondje en met een scheef oog kijkend naar het platte dak waar dus geen water meer te vinden was viel ze gelijk op de klep samen met nummer twee die er inmiddels ook was. Als eerste tikt de NL21-065 uit Smokey Jackpot (zoon Vetblauwe Jackpot H. & E.J. Eijerkamp) x Trijntje (uit Gladiola) aan om 10.14 uur. Snelheid van deze duif bedroeg 1.530,4 mpm.  Nummer twee was de NL21-205 een rechtstreekse van de vlieghokken van H. & E.J. Eijerkamp.

Het vervolg was ook prima te noemen. Mooie regelmaat in de aankomsten en uiteindelijk kon de klep rond 14.20 uur dicht.

De overwinning gaat naar J. & S. Timmermans, proficiat!! Zelf begin ik als volgt tegen308 duiven in de vereniging:

2,3,5,6,7,22,27,29,30 enzovoort met totaal 15 van de 23 op de uitslag. Kortom dik tevreden over deze vlucht!

Terug