Laatste nieuws

Onderweg naar Heusden-Zolder

  • 6-8-2021

Vlucht nummer vijf der junioren staat voor morgen op het programma. Ze zijn inmiddels onderweg naar Heusden-Zolder, afstand ruim 228 kilometer in rechte lijn naar de thuishokken hier in Donkerbroek.

Totaal 23 duiven ingekorfd die voor mij mogen gaan proberen zo snel als mogelijk thuiswaarts te keren. De beide aangewezen duiven zijn de NL21-055 (rechtstreeks Eijerkamp uit twee rechtstreekse De Bruijn duiven) en de NL21-058 uit dochter Olympic Marjolein.

De afgelopen week behoorlijk druk geweest met de jonge duiven. Of het wat gaat brengen is natuurlijk altijd maar zeer de vraag. De training is ruim voldoende en soms uitmuntend geweest in ieder geval. Ben dan ook zeker tevreden over hetgeen ze afgelopen week hebben laten zien. Maar nogmaals wat het gaat brengen, ach we weten het niet en dat is maar goed ook!

In de vereniging door 10 leden totaal 308 duiven ingekorfd. Gelijke aantallen dan voorgaande week, een teken dat er geen verliezen zijn geweest en dat is natuurlijk ook wel eens fijn.

Hopelijk morgen goed weer om netjes huiswaarts te keren!

Bij de grootmeesters van Venlo

Vandaag het Spoor ontvangen en dan zie ik mijn naam zo maar bij de grootmeesters van Venlo staan. Ach altijd mooi, ik vind het ook zeker wel een mooie competitie waarbij één ding mij ontzettend tegen staat. En dat is het feit dat ik telkens het idee heb dat er veel meer aandacht uitgaat naar de grootmeester dan naar de uiteindelijke winnaar van de vlucht. En wat mij betreft ben ik 1000 keer nieuwsgieriger naar het hoe en waarom rondom de winnaar dan naar het hoe en waarom rondom de grootmeester. Ach ja ieder zijn ding zal ook hier wel weer gelden.

Terug