Laatste nieuws

Rustig blijven Henk! Duiven gelost om 8.40 uur

  • 31-7-2021

Een uur gewacht maar helaas nog geen lossing en hoe vervelend ook nog geen lossingsinformatie. Geen idee hoe het op dit moment in Venlo is. Regen kan er wel met bakken vol uit de lucht vallen, dat zal ongetwijfeld ook het geval zijn want anders hadden ze denk ik al in de lucht gehangen.

Met dit weer is het prima lossen, je zal versteld staan hoe ze afkomen. Ik had dan ook gedacht en gehoopt dat ze rond de klok van 7.00 uur gelost werden. Het mag helaas niet zo zijn, wordt een lastig verhaal vandaag.

Hopelijk mogen we straks nog een paar uren algehele droogte tegemoet zien.

Ze hangen inmiddels in de lucht! Om 8.45 uur zijn de duiven in Venlo gelost bij een zuidwest tot westen wind. Onderweg buien en dat is een ding dat zeker is! Net zo goed dat het volgens mij zeker is dat de snelheden hoog zullen liggen vandaag en net zo goed dat het zeker is dat vele duiven veel te ver zullen gaan vandaag.

We gaan het allemaal zien wat het oplevert en vooral ook wat het niet oplevert. Verwachte kloktijden ergens tussen 10.30 uur en 10.45 uur of misschien ook nog wel eerder.

Hopelijk kunnen we ze binnen krijgen, het platte dak met veel water zal ze zeer aanlokkelijk lijken denk ik. Kon wel eens een vervelend dingetje worden. Droog maken lukt helaas niet, ben daar ongeveer 1,5 uur mee bezig maar het is dweilen met de kraan open!

Geniet van de aankomsten beste mensen, zal allemaal wel niet even fijn worden vandaag en wellicht moeten we onder dak onze duiven op wachten, althans als we niet nat willen worden.

En de aankomsten waren zeker de moeite waard, helaas wel hoofdzakelijk vanuit het noorden maar ze kwamen goed naar huis. Het is 10.36 uur als drie duiven zich boven mijn hok melden. Een paar kleine rondjes en ze vallen op het platte dak van de garage. Het is waar ik al huiverig voor was en wat kort daarvoor ook bij de buren gebeurde. Drinken op het platte dak.

Gelukkig was het de NL21-077 uit zoon Vetblauwe Jackpot van H. &  E.J. Eijerkamp x Trijntje die een kleine drie kwart minuut later opvloog naar de aantenne en geklokt werd om 10.37 uur.  De andere twee deden er bijna 2 minuten langer over en gingen niet eerder naar de spoetnik nadat ik het dak opgeklommen was om ze het laatste zetje te geven, toch wel handig dat ze behoorlijk mak zijn in dit geval.

Overigens de "077" als pieper teruggehaald bij Jaap Douwes uit Drachten, ach het zijn niet altijd de slechtste die het spoor een keer bijster zijn!

Het vervolg was wat mij betreft naar tevredenheid. Om even voor 12 uur 21 van de 22 thuis en tegen de avond was ook de laatste weer op appèl. Oftewel het klepje kon dicht.

In de vereniging gaat het goud en zilver naar de buren, Dolf en Henrie gefeliciteerd.  Zelf leg ik beslag op de plaatsen 6,9 en 11. Ben er tevreden mee!

Uitslag de Griffioen tegen 302 duiven

6,9,11,25,33,34,38,41,42,44 enzovoort met totaal 14 van de 22 op de uitslag.

Terug