Laatste nieuws

Onderweg naar Venlo

  • 30-7-2021

De vierde jonge duivenvlucht al weer! De weken schieten aan ons voorbij zo lijkt het wel. Vanavond 22 stuks ingekorfd voor de wedvlucht vanaf het Limburgse Venlo, afstand in rechte lijn naar mijn hok bijn 181 kilometer.

15 duivinnen en 7 doffers mogen proberen deze klus te klaren. Ik schrijf bewust deze KLUS want ook morgen zal het niet eenvoudig worden denk ik. Buien en bewolking zijn morgen de grote spelbrekers als we de weersdeskundigen mogen geloven althans.

Ik hou overigens terdege rekening met het feit dat we dit weekend geen vlucht hebben en dat ze terug gaan komen met de vrachtauto. Hebben we immers ook nog niet gehad dit jaar dus dat zal ook nog wel in het vooruitzicht liggen. Maar laten we eerst toch maar hopen op een lossing, natuurlijk wel een verantwoorde lossing en ik kan er ook aan toevoegen dat weersomstandigheden waarbij er duidelijk west in de wind zit meestal meevallen voor de duiven. Hoe anders kan dat zijn met oosten wind!

De beide aangewezen duiven dit keer weer een spannetje. De NL21-208 "Bonte Eijerkamp" en de NL21-053 kleinzoon uit Miss Angerville van Stefaan Lambrechts x Brenda. Beide duiven zijn rechtstreekse "Eijerkampen". De één met een ring van Eijerkamp en de ander door Eijerkamp geringd met een ring van mijzelf.

De training van de duiven was afgelopen prima te noemen. Tevens nog twee keer met de koppel op pad geweest naar Frederiksoord en ook dat verliep uitstekend. Duiven voelden ook zeer goed aan bij inkorving, vond ze bij het clubgebouw al weer een stukje minder overigens dus we kunnen ook niet zo veel met die constatering.

Zitten er nog twee jongen thuis, beiden ga ik spelen op de natour.

Morgen maar vlug terug!

Terug