Laatste nieuws

Er zijn nog geen duiven gelost, inmiddels 8.30 uur startsein. Goed verloop

  • 24-7-2021

Ik word al weer pissig als ik op de afdelingswebsite lees: Er zijn nog geen duiven gelost. De LC. Ja en nu dan is altijd het eerste wat door mijn hoofd schiet.

Waarom nu niet wat royaler in de berichtgeving? Een drietal zinnetjes extra kan zo verhelderend werken voor al die wachtende liefhebbers. Kunnen we verwachten dat ze voor 8 uur gelost worden? Wordt het zeer waarschijnlijk eerder 10 uur dan 12 uur? Is er sprake van slecht zicht? Is er sprake van zware bewolking? Noem maar op, in het verleden pakte ik de telefoon nog wel eens regelmatig en belde ik gewoon liefhebbers op die bij de lossingsplaats wonen. Had je toch informatie per slot van rekening.

Kortom geduldig wachten op wat komen gaat, een vroege lossing zit er al niet meer in en dat is altijd jammer. Maar de eerlijkheid gebied natuurlijk wel te zeggen dat ze niet voor niks nog niet gelost zijn. Het zal zeker niet kunnen want ook onze LC doet niets liever dan op tijd lossen.

De spanning nog maar even extra opdrijven. Want ook hier is die spanning hoog, los van het feit dat er op kleur is ingekorfd zijn de verwachtingen zeker wel hoog. En is het niet bij mij dan wel bij buurman Dolf. Ik hoop echt dat ze daar vandaag weten uit te halen. Zal niet meevallen met een oosten wind maar let op mijn woorden.

Inmidderls zijn de duiven gelost om 8.30 uur. De wind is hier in Friesland al behoorlijk stevig kracht 3 toch zeker als het geen 4 is. De windrichting is hier overduidelijk oost tot noordoost. Oftewel het wordt een pittige loop voor de junioren. Helemaal niet erg, maar een behoorlijk aantal zal het spoor bijster zijn en achter het IJsselmeer terecht komen. Deze duiven zullen er vandaag niet zoveel van opsteken helaas.

Snelheden zullen niet hoog zijn, de eerste duiven moeten wat mij betreft gaan vallen tussen 10.20 uur en 10.40 uur.

Spectaculaire aankomsten verwacht ik niet vandaag maar probeer er in ieder geval wel van te genieten!

Tjonge de snelheden lagen fors hoger dan vooraf ingeschat. Om 10.15 uur komt tussen de huizen door vanuit het westen de Bonte Eijerkamp NL21-208 (kleindochter Beetle, Black Jack, Viscount en Phoebe de laatste twee van Willem de Bruyn) 1e getekende aangestormd. Twee kleine rondjes en in één keer op de antenne. Kloktijd dus 10.15 uur hetgeen een snelheid 1.316,6 mpm betekent. Blij met deze aankomst die keurig op tijd is.

Vervolgens is het 7 minuten wachten op de nummer twee en drie. Het verdere verloop is gewoontjes maar het loopt mooi door. Rond de klok van 15.00 uur alles weer op appèl en dat is wat mij betreft boven verwachting.

Wellicht dat het goede verloop aan onze kant mede toe te schrijven is aan de totale lossing in de afdeling. Zo werden onze duiven toch enigszins afgeleid van de polder en het daarachter liggende IJsselmeer.

In de club gaat de overwinning naar Dolf & Henrie. Niet geheel onverwachts wat mij betreft ik schreef er gisteren reeds over in mijn nieuws item. Zelf een mooie top tien notering waar ik toch wel blij mee ben.

Uitslag:

9,25,29 totaal 3 van de 7 op de uitslag tegen 196 duiven.

Tot slot moet beslist gezegd worden dat de afdeling samen met de LC een prima beslissing genomen heeft om op zaterdag te lossen. Als ik het goed gelezen heb misschien wel een klein beetje een geluk bij een ongeluk dat het logistiek niet op de vrijdag te regelen was. Vooraf zeg je, dat is niet best, achteraf zeg je gelukkig maar. Zo hebben we wat dat betreft ook nog weer het nodige geleerd van deze vluchtdag.

Terug