Laatste nieuws

Op kleur ingekorfd voor Kalkar

  • 23-7-2021

Vanavond 7 duiven ingekorfd voor de derde jonge duivenvlucht vanaf Kalkar, afstand in rechte lijn naar mijn hok van 139 kilometer.

Ja en als je dan niet alles wilt spelen wat moet je dan inkorven? Heb maar gekozen voor de kleur duiven welke mij niet aanstaan. Oftewel bont, vetblauw, vetkras dat soort duiven. Zal ze vrijwel nooit aanhouden de wintermaanden door dus echte "pijn" zal ik niet voelen als ze te laat thuis komen. Echter één uitzondering van de 7 ingekorfde duiven betreft een hele fijne blauw band duivin. Ze zit me de hele week al aan te kijken zo van........ik ga dit klusje voor jou klaren. Betekent ook dat ik de hele week haar zit aan te kijken. Zie haar wel heel erg graag op tijd terug natuurlijk.

Vertrouwen doe ik het dus helemaal niet. De oost tot zuidoosten wind is een wind die de jonge duiven maar erg moeilijk pruimen. Bij deze windrichtingen gedurende de eerste pak hem beet vier tot vijf jonge duivenvluchten zouden ze wat mij betreft gewoon moet aflassen. Duiven horen niet Noord Holland in te knallen in al hun onnozelheid is mijn mening. Dat kweek en train je er ook niet uit, de ervaring om de goede lijn te pakken moeten ze in de loop der tijd zelf gaan opbouwen.

Hier de beide aangewezen NL21-208 bonte duivin rechtstreeks Eijerkamp en de NL21-062 uit dochter Maldini van Gebr. Homma x Inteelt Mr. Branco.

Laten we hopen dat ze morgen mooi op tijd gelost kunnen worden. De generale repetitie bij onze buren van afdeling 10 was een tussenbeide vlucht als ik de uitslagen en de berichtgeving zo bekeken en beluisterd heb. Bepaalde hoeken van de afdeling vielen ze rap en andere hoeken van de afdeling nog te veel onderweg. Zal ook altijd wel zo blijven denk ik.

 

Terug