Laatste nieuws

Matchday, gelost in Boxmeer om 8.30 uur. Draak van een vlucht!

  • 17-7-2021

Tjonge wat een strak blauwe lucht vanmorgen om 6.15 uur, de zon kwam er al volop door (zie foto bij deze tekst) en sterker nog het voelde al warm aan.

Lekker dacht ik, maar geen duivenweer dacht ik ook! Geen duivenweer?? Nee voor mij niet, te strak blauw nog en te warm. Te warm? Om 6.15 uur al? Ja te warm ten opzichte van de afgelopen dagen dacht ik. Ik heb in al die jaren opgemerkt dat duiven uitstekend tegen zeer hoge temperaturen kunnen, uitstekend tegen een straffe kopwind in kunnen vliegen, uitstekend van de wind af kunnen vliegen, uitstekend in een strak blauwe hemel kunnen vliegen maar........die verrekte overgang van de ene dag in de andere dag naar de "extremen" toe is zo funest. Werkelijk als het vandaag temperaturen worden van rond de 25 stot 26 graden en de lucht blijft strak blauw dan verwacht ik zeker meer verliezen dan afgelopen zaterdag.

Echter er is sprake van nevel op de vlieglijn, en dat kon wel eens gaan betekenen dat we stapelwolken gaan krijgen. Hollandse luchten dus! Kijk en daar wordt het wat mij betreft een stuk beter van.

We gaan het allemaal maar rustig afwachten. De hokken zijn proper, de ramen gewassen, de voerbakken geboend, de hokken uitgezogen, de drinkbakken geboend kortom laat maar komen.

Inmiddels zijn ze er uit! De lossing heeft plaatsgevonden om 8.30 uur bij een noorden wind. Stralend weer, bijna strak blauw. We gaan zien wat het gaat opleveren vandaag.

Klokken ergens tussen 10.25 uur en 10.40 uur zou ik denken. Geen idee wat dit weer met de duiven zal gaan doen. Ze zullen ongetwijfeld veel dorst hebben!

Ik had mijn bezorgdheid vanmorgen vroeg al geuit. Hoe vervelend is het dan dat het ook nog grotendeels zo uitkomt. Zeer slecht verlopen vlucht kunnen we helaas stellen. Nog de nodige vacatures ook. Er zijn er maar zeer weinig uitzonderingen waar dat niet zo is helaas.

Vanuit het noord meldt zich de eerste duif, twee kleine rondjes en gelijk op de antenne. Geklokt om 10.43 uur en een snelheid van 1.137,6 mpm. De volgende liet al weer vier minuten op zich wachten en toen al bekroop mij het gevoel dat het niet geheel vlekkeloos zou gaan verlopen.

De eerst geklokte duif is mijn laatste van vorige week. Het is de NL21-062 die voor mij de eer hoog heeft gehouden. Het betreft een jong uit inteelt Mr. Branco x dochter Maldini van de Gebr. Homma.

Uitslag vereniging:

5,14,23,24,42,46,48,61,62,65,69,76, tegen 291 medestrijders.

Terug