Laatste nieuws

Tweede jonge duivenvlucht op het programma

  • 16-7-2021

Toch wel met een klein beetje dubbel gevoel vanavond de jonge duiven voor de tweede vlucht van dit seizoen ingekorfd. Dubbel gevoel met betrekking tot het gebeuren in het "verre" zuiden van ons land te weten de provincie Limburg. Een provincie waarvan ik vaak heb gedacht en ook wel eens gezegd daar ga ik nog eens wonen, het zal er vrijwel zeker niet van komen hoor maar het geeft wel aan wat mijn gevoelens zijn bij deze prachtige streek van Nederland.

En hoe staat het er daar nu voor.........troosteloos en reddeloos ben ik bijna geneigd te zeggen. Wat een diepe ellende voor de betrokken mensen daar. Het zal je maar overkomen, dan maak je je toch echt niet meer druk om enkele duiven in te korven voor een wedvlucht. Ik hoop dan ook dat afdeling 4 Limburg voor komend weekend alle vluchten heeft afgelast, kan volgens mij ook niet anders. Beste mensen sterkte daar en kop omhoog!

Maar goed hier vanavond 33 jonge duiven ingekorfd voor de tweede jonge duivenvlucht. Geen Gennep maar Boxmeer gaat het worden. De afstand is rond de 150 kilometer.

Duiven stonden er wel goed op, maar toch ook wel heel veel twijfel hier. Zo voortvarend mijn voorbereiding was, zo vervelend waren de laatste weken eigenlijk. Afgelopen week had ik graag nog een paar keer met de meute op pad gewild maar het weer gooide wat mij betreft roet in het eten. Dit geldt natuurlijk voor vrijwel iedereeen maar toch.

Morgen gaan we het zien. 33 mee, als er 27 thuiskomen ben ik een tevreden man. Alles wat er meer de thuishaven bereikt is voor mij bonus en meevaller.

De beide aangewezen duiven zijn NL21-059 en de NL21-068 twee doffers beiden gepaard aan een duivin.

In de club door 11 leden totaal 291 duiven ingekorfd.

Morgen maar vlug terug!

Terug