Laatste nieuws

Jonge duiven onderweg naar Duiven

  • 9-7-2021

Zoals gisteren al aangekondigd in mijn nieuwsstukje vanavond 4 jonge duiven ingekorfd voor de eerste jonge duivenvlucht van dit seizoen. Het is de bedoeling dat ze morgen in Duiven worden gelost. Afstand tot mijn hok rond de 117 kilometer.

Vier stuks dus, twee doffers en twee duivinnen. Ze mogen proberen zo snel mogelijk huiswaarts te keren. De opleiding is goed geweest en verliep zeker naar wens. Ook de laatste trainingsvlucht van vanmorgen (Frederiksoord) verliep goed.

Helaas gooide een darminfectie of wellicht een coli besmetting vorige week roet in het eten. De duiven die vanavond op reis gestuurd zijn hebben daar in ieder geval niet zichtbaar (geen slechte mest, integendeel prima mest) hinder van ondervonden. Ze hebben uiteraard wel meegedeeld met de kuur die ik door het drinkwater heb verstrekt.

De beide aangewezen duiven zijn de NL21-059 en de NL21-046 een doffer en een duivin. We gaan zien of er zich ééntje op de uitslag weet te classeren.

Morgen maar mooi op tijd los en niet te veel aantrekken van mogelijk aanwezige inversie. De nieuwe samenstelling van het IWB kan nu laten zien wat ze in hun mars hebben!

Morgen vlug terug!

Terug