Laatste nieuws

Onderweg naar Chalons en Champagne

  • 8-7-2021

De champagne glazen staan gereed, nu nog een vroege duif klokken van Chalons en Champagne! Zal allemaal wel niet zo eenvoudig zijn als het klinkt.

Vanavond in ieder geval 10 duiven ingekorfd voor deze laatste midfondvlucht van dit seizoen. Als ze de kortste weg naar huis nemen dan krijgen ze 471 kilometer voor de kiezen. Het zal wederom niet eenvoudig worden allemaal. Terwijl ik dit stukje tekst tik is al bekend dat de eerste afdeling er al voor heeft gekozen om op de vrijdag al te lossen in plaats van de geplande zaterdag. Dit allemaal vanwege de weersvooruitzichten voor de zaterdag.

Totaal drie doffers en zeven duivinnen mogen het voor mij proberen. Stonden er prima op, geen enkele twijfel daaromtrent. Of ze het aankunnen, geen idee, werkelijk geen enkel idee. We gaan het hopelijk beleven komende zaterdag.

De beide aangewezen duiven zijn de NL20-794 en de NL20-798. Twee duivinnen, fijne duiven die met regelmaat bij mijn eersten zitten op de afgelopen vluchten.

In de club door 10 leden totaal 154 duiven ingekorfd.

Morgen nog een viertal jongen inkorven. Durf het niet aan om de complete koppel in te zetten. Net een volledige coli kuur achter de kiezen, vijf dagen niet getraind en dan ook nog eens zeer twijfelachtige weersomstandigheden. Lijkt mij beter om nog een weekje te wachten.

De vier die meegaan heb ik 's avonds laat in het donker met de zaklantaarn gespot. Op zeker dat deze vier GEEN slechte mest hebben gekend. Als één van de weinigen, waren er volgens mij  nog twee stuks maar heb niet kunnen achterhalen welke dat zijn. De vier die meegaan hebben allemaal een andere knijpring om gekregen en zo kon ik tot drie dagen achter elkaar controleren of ik het bij het rechte eind had. Of het een verstandige keuze is weet ik niet maar ben eigenlijk ook wel zeer benieuwd wat ze gaan doen.

Terug