Laatste nieuws

Les 10 jonge duiven vanaf opnieuw Frederiksoord

  • 28-6-2021

Vanmorgen, op de dag dat ik precies 36 jaar geleden het ja woord gaf aan mijn Trijntje,  bij het verzorgen van de duiven viel de regen nog uit de lucht. Het was rond de klok van 7.00 uur. Een uurtje later klaarde het al behoorlijk op zodat ik opnieuw de jonge duiven heb gepakt en weggebracht heb naar Frederiksoord.

Daar aangekomen was het weer volledig opgeknapt en kon ik lossen om 9.05 uur. Bij thuiskomst nog geen duif maar nog geen vijf minuten later kwamen ze aangestoven. Les 10 achter de rug, ze zijn er wat mij betreft wel klaar voor.

Dierenarts

Vanmiddag met 10 jonge duiven naar Nanne Wolff in Wezep gereden. Toch wel benieuwd hoe de duiven er op stonden. Ze vliegen als groten bij huis en vooral ook vanaf huis. Iedere dag één tot twee uur wegtrekken komt nog regelmatig voor. Ze komen goed naar huis van de lapvluchten. Hebben een week of vijf geleden nog een geelkuur van 7 dagen gehad, mest is prima, eetlust uitstekend dus veel zorgen maakte ik mij niet.

Maar toch.......de helft van de duiven liet een geelbesmetting zien waarvan één wel een hele stevige geelbesmetting. De andere vier een hele lichte besmetting. De andere helft overigens volledig schoon, niets te zien onder de microscoop. De luchtwegen waren kneitergoed zo vertelde de man in de witte jas. 

Komt er op neer dat ik toch maar wel een geelpil ga opsteken, op advies van de duivendokter twee dagen achter elkaar zelfs. Mooi gepland zo twee weken voor de eerste vlucht.

Terug