Laatste nieuws

Match day, lossing om 10.00 uur. Toch weer lastig!

  • 25-6-2021

Gisteravond om 21.52 uur plots een bericht van clubgenoot en afdelingssecretaris Marcel van Zanden in de groepsapp van de vereniging.  Vanwege slechte weersverwachtingen voor zaterdag en zondag het advies van IWB om op de vrijdag proberen te lossen.

Snel schakelen en flexibel inspelend op de situatie hebben de afdeling 10 & 11 toen besloten om niet naar Reims maar naar Rethel te rijden en daar te proberen op de vrijdagmorgen te lossen. Een heel geregel, en natuurlijk eigenlijk te laat voor een efficiënte communicatie, maar laten we wel heel eerlijk zijn wel een oplossing die voor onze duiven verreweg het beste is. En daar draait wat mij betreft alles om, dierenwelzijn dient voorop te staan zeker in het licht van de afgelopen weken die uiteindelijk qua verliezen wel enorm zijn meegevallen maar die wel bijzonder lastig en zwaar zijn geweest voor onze duiven.

Rond de klok van 22.00 uur gisteravond al mijn duivencontacten (in Friesland en Groningen en Drenthe) in de app het berichtje doorgestuurd. Kwam op een dikke 50 adresjes. Goed gevoel aan over gehouden want ik kreeg van een stuk of acht een bericht retour dat ze het nog niet wisten. Konden ze gisteravond wellicht nog iets regelen om één en ander thuis voor elkaar te krijgen.

De duiven staan inmiddels in Rethel heb ik begrepen. Afstand 410 kilometer in rechte lijn naar de thuishokken. De wind is zuidwest matig in kracht. Hopelijk kunnen ze rond de klok van 10.00 uur los.

En inderdaad zijn ze om 10.00 uur gelost. Vrijwel onbewolkt en zonnig op de losplaats, verderop een toenemende bewolking. Wind zuidwest 2-3. Kortom omstandigheden die een normale vlucht mogelijk moeten kunnen maken.

Snelheid zal ergens rond de 1.400 mpm komen te liggen denk ik. Echter het valt de laatste weken niet mee om iets zinnigs te zeggen over de te behalen snelheden. Wat zijn we vaak, in negatieve zin, bedrogen uitgekomen. Laten we maar duimen voor een mooie en goed verlopen vlucht voor vandaag.

Klokken ergens tussen 14.30 uur en 15.15 uur.

Helaas zal niet iedereen in de gelegenheid zijn om zijn duiven thuis te zien komen, voor de gelukkigen die dat wel kunnen.......geniet van de aankomsten!

Dat ging aanmerkelijk sneller dan verwacht! Om 14.27 uur komt de eerste duif aangesneld vanuit het hoge noorden. Een kleine draai en zoals elke week super snel op de plank en geklokt. Het is de NL20-798 welke wederom als eerste aftikt hier bij mij op het hok. Een half minuutje later gevolgd door de NL20-725 2e getekende.

Het vervolg is toch weer bijzonder "gaterig". Had zo gehoopt op een mooie snelle vlucht met een mooi snel verloop ook. Snel was de vlucht zeker, maar het verloop was dat allerminst.

De overwinning gaat naar Marcel van Zanden. Proficiat Marcel weer een mooie vroege duif!

Uitslag:

19,20,62,65.

Terug