Laatste nieuws

Les 6 achter de rug, wederom Frederiksoord

  • 22-6-2021

Na regen op de langste dag van het jaar, waar de jongen dan ook niet los geweest zijn bij huis, vandaag wederom prachtig duivenweer. Vanmorgen om 7.00 uur de jonge duiven bij huis losgelaten. Ze knalden er allemaal uit en waren gelijk uit zicht. De helft van de koppel is een uur weg geweest en de andere helft bijna twee uur. Kortom weer genoeg kilometers gemaakt.

Klein beetje gevoerd en behoorlijk gedronken en vervolgens 1,5 uur laten zitten waarna ik ze gepakt heb voor een zesde africhtingsvlucht. 

Omdat ze de voorgaande twee keer lang werk gehad hebben om thuis te geraken wederom naar Frederiksoord gereden. Ik doe dit net zo vaak tot dat ze vlot naar huis komen.

Bij thuiskomst geen duif te bekennen op de hokken of op het huis dan wel in de lucht. Toch maar even in het hok kijken en ja hoor zo waar zaten ze allemaal mooi te kijken op hun zitplekken. De drinkbak, net bijgevuld, al weer stevig nagekeken maar allemaal op appèl.

De volgende keer de laatste stap richting Havelte en dan zijn ze qua trainingsvluchten op het laatste station. Verder ga ik nu nog niet. Mocht er een verder op in het seizoen komen dan wil ik nog wel eens Zwolle aandoen maar zover zijn we nog lang niet natuurlijk.

Terug