Laatste nieuws

Les 5 voor de jonge duiven, wederom naar Frederiksoord

  • 20-6-2021

In de loop van de morgen, tegen de middag zeg maar, werd het zowaar mooi duivenweer volgens mijn gevoel althans. Het stond absoluut niet in de planning en ze hadden al een dik uur bijzonder goed gevlogen bij huis maar toch maar besloten om ze in de mand te stoppen.

Opnieuw richting Frederiksoord, immers de voorgaande keer is wel zonder kleerscheuren afgelegd maar ze hebben er veel te lang over gedaan (de grote koppel 1,5 uur).

Om 11.46 uur de duiven gelost. Prima weer met een hoge bewolking en blauwe plekken, klein minpuntje de stevige wind misschien, maar voor het overige wat mij betreft duivenweer. Voor wat het allemaal waard mag zijn. Het vertrek was behoorlijk goed, een rondje boven de bomen en toen richting de goede hoek.

Onderweg meenden we tot twee keer toe de koppel te zien vliegen, zeker weten doe ik dit echter niet. Bij thuiskomst nog geen duiven. Al met al na precies 1 uur en 4 minuten zat de koppel op het hok en op de klep. Na telling bleken er twee te ontbreken, deze zijn twee uren later samen thuisgekomen.

Op naar de volgende, ik lig zowaar voor op mijn schema maar dat kan aan het einde van de week ook zo maar andersom zijn natuurlijk.

Terug