Laatste nieuws

Het gelazer begint weer! Toch nog een lossing om 9.45 uur, slecht verloop

  • 19-6-2021

Brrrr het is me toch wat dit jaar. Hartje zomer en bijna nooit een vroege lossing meer kunnen doen vanwege regen of bewolking. Zo ook nu, in Arlon blijkt het goed weer te zijn maar in Nederland veel bewolking. Bijzonder jammer maar we zullen opnieuw geduld moeten doen.

Genoten van de meldingslijsten vanmorgen. Wat lijkt mij dat toch kicken als je midden in de nacht duiven klokt. Ik heb er in de 5 jaren dat ik overnacht speelde telkens op gehoopt maar toen mochten er niet zulke vluchten zijn helaas. Werkelijk ik kan er kippenvel van krijgen alleen al naar het kijken van de meldingen. Dat is toch ongelooflijk knap van die dieren om 's nachts om 1 of 2 uur het hok te bereiken! Kan ik zeker weten meer van genieten dan van een duif die met 800 mpm bijna half dood op de klep valt. Ach ja ieder zijn meug.

Laten we hopen dat de bewolking wat gaat breken zodat de duiven in België er ook vlot uit kunnen.

Uiteindelijk hebben we niet eens zo heel erg lang hoeven te wachten op een lossing. Om 9.45 uur heeft het startsein in Arlon geklonken. Hoop dat ze een vlot vertrek gehad hebben, iets wat ik overigens wel denk gekeken naar het weer op de losplaats. Zie de foto hieronder welke ik van de website van afdeling Friesland '96 heb gehaald.

De snelheden zullen wel hoog zijn. Wind zuid west tot west matig kracht 2 tot 3. Aankomsten zullen toch vast tussen 13.15 uur en 13.45 uur zijn lijkt mij. Snelheden dan tussen de 1575 en 1800 mpm. Moet zeker kunnen.

Hopen op een "zwemmertje" zoals Theo Pander dat zo mooi zegt altijd. Heb ze helaas niet zo vaak maar je weet het nooit. Geniet van de aankomsten en pak ze!

Allemachtig wat hebben de duiven het toch lastig de laatste weken. Verwacht je ergens rond 13.30 uur toch zeker duiven te hebben en dan duurt het hele lange wachten hier maar liefst 1 uur en 10 minuten langer! 

Onbegrijpelijk wat er nu weer fout zit of zat in het weer. Zal ongetwijfeld te maken hebben met kou en warmte fronten. Wat mij betreft toch een blunder van de weersdeskundigen of het moet al zo zijn dat de adviezen genegeerd zijn en in dat geval is het een blunder van de lossingsverantwoordelijken. Of, en dat kan natuurlijk ook maar heel goed, dergelijke weersveranderingen zijn simpelweg niet te zien op de computers en kaarten. Geen idee maar normaal was het allemaal niet.

Hier arriveert de eerst getekende om 14.40 uur hetgeen een snelheid van 1.276 mpm betekent. Dit terwijl de winnende duif in de vereniging een snelheid van 1.446 mpm wist te behalen. Geeft wel aan dat het hier bij mij niet goed zit.

Toegegeven het betrof wel degelijk de B-ploeg, resultaten uit het verleden hebben dit overduidelijk aangetoond. Maar liefst 4 van de 10 ingekorfde duiven hadden slechts 1 keer de uitslag weten te bereiken op totaal 8 inkorvingen. De overige wisten dit 2 of 3 keer te doen waardoor ze allemaal onder de 50% prijs bleven hangen. 

Kortom ver onder de maat waarbij gestart wordt met een 32e in de club en daaraan toegevoegd nog de laatste 3 prijsduiven ook. Maakt totaal nog wel 4 van de 10 op de uitslag en dat is voor deze duiven al heel wat zullen we maar zeggen.

Vanmorgen om 9.20 uur was de laatste ook weer present zodat het klepje wel dicht kon. De overwinning ging naar Comb. A.J. Mulder uit Makkinga. Prachtig mooie overwinning mannen! Gefeleciteerd.

Terug