Laatste nieuws

B-ploeg op reis gestuurd richting Arlon

  • 18-6-2021

De B-ploeg?? Ja inderdaad, ik wist tot twee uren voor de inkorving niet eens dat ik een B ploeg had! Maar mijn lijstwerk maar even uitgedraaid om geen fouten te maken door de verkeerde duiven in te korven en nu blijkt dat alle 10 de duiven welke vanavond ingekorfd zijn nog niet aan de 50% prijs zijn toegekomen. Niet goed natuurlijk maar kan gebeuren.

Mijn nieuwsgierigheid was natuurlijk gelijk gewekt en wat blijkt nu? De 10 duiven die deze week een weekje rust krijgen hebben allemaal 50% of meer prijs gevlogen. Bijzonder toch! Puur toeval! Ik had namelijk vorige week 10 stuks thuisgelaten welke allemaal te laat waren gekomen op de laatste vlucht. Deze hadden dus een weekje rust gehad.

Maar om deze nu nog een week thuis te laten leek mij niet een goed plan dus vandaar de 10 rust duiven (B-ploeg naar nu blijkt) vanavond in te korven. Helaas een vlucht om des keizers baard zoals dat zo mooi heet. Het is niet anders en het is in mijn geval ook geen ramp omdat er toch niet voor de kampioenschappen wordt gespeeld.

Uiteraard wel twee boven aan de lijst gezet. De NL20-798 duivin en de NL20-729 doffer.

In de club door 10 leden totaal 142 duiven ingekorfd.

Hopelijk mogen we morgen een vlucht beleven. Mijn inschatting is dat het wel eens weer een dubbeltje op zijn kant kan gaan worden.

Terug