Laatste nieuws

Na een dag uitstel nu een vroege lossing om 7.00 uur. Matige vlucht

  • 13-6-2021

Gelukkig is het weer ons vandaag gunstig gezind. De lossing heeft inmiddels al plaatsgevonden om 7.00 uur in Chimay. Volgens de berichtgeving en de foto's die op de website van de afdeling staan is het goed weer over de gehele vlieglijn. De wind is matig en komt hoofdzakelijk uit noordelijke richting, volgens mij zelfs uit verschillende richtingen oftewel variabel. Wat mij betreft het enige "minpuntje" van vandaag, heb het niet zo op variabele winden namelijk.

foto website afdeling Friesland '96

Of het vertrek goed geweest is weet ik niet maar de duiven zullen toch tussen 11.30 uur en 12.00 uur moeten kunnen arriveren lijkt mij. De snelheden liggen dan tussen de 1300 mpm en 1175 mpm. Lijkt mij realistisch.

De luchten zijn blauw, het zonnetje schijnt, de korte broek kan aan........Geniet van de aankomsten vandaag! Nou dat was me genieten, heb er zowaar maar ééntje zien aankomen en de anderen hebben me allemaal verrast. Niet omdat ze zo knetterhard kamen, helaas dat was het niet. Maar ik keek naar het westen, de duiven uit het oosten, ik keek naar het noorden, de duiven uit het westen en noem maar op. Als er nu iets is waar ik niet van hou dan is het dat wel!

Dan het resultaat, ver en ver onder de maat. Ik schreef het wel vaker of ik kan het niet of de duiven kunnen het niet. Denk dat de waarheid daar ergens tussen in zit. Het is de NL20-725 die als eerste uit het oosten komt en hard op de antenne land. Kloktijd 11.36 uur, snelheid 1.285 mpm. Te laat dat is helder en wist ik ook want de buren hadden reeds drie in de klok.

De overwinning gaat dan ook naar de buren en daar ben ik uiteraard dan weer wel blij mee. Van harte jongens! Mooi resultaat en ook nog eens met een topduif in de afdeling.

Hier helaas ook nog twee vacatures en dat is ook te veel. Kortom maar snel vergeten en denk maar een weekje rust. Zeker nu er besloten is om ook Arlon op donderdag in te korven. Niet dat ik tegen een donderdag inkorving ben maar ik ben bijzonder huiverig om twee vluchten op dezelfde avond in te korven. Duiven van Arlon zullen in Lorris komen en wellicht ook andersom. Moet er niet aan denken.

Uitslag in de vereniging tegen 182 duiven:

11, 27, 49 en daar moet ik het deze week mee doen.

later meer........

Terug