Laatste nieuws

Les drie jonge duiven en ingekorfd voor Chimay

  • 11-6-2021

Vandaag wederom een mooie dag om de jonge duiven op te leren. Of het allemaal nut heeft begin ik steeds meer aan te twijfelen dit gelet op het feit dat de duiven kilometers en kilometers afleggen in de omgeving. Een en ander wijzen de gps ringen van velen uit.

Maar goed vanmorgen, nadat ze thuis een kleine 1,5 uur gevlogen hadden, de duiven wederom in de mand gedaan voor een oefenvlucht vanaf ook nu Boyl. Over de weg is het 18 kilometer door de lucht meen ik 8 maar kan maar zo wat meer zijn ook.

Ze vertrokken totaal de verkeerde kant uit en doken op een gegeven moment volledig naar beneden om vervolgens zeer lag over de landerijen verder te gaan uit mijn zicht, nogmaals de verkeerde kant uit. Wat schets mijn verbazing toen ik bij thuiskomst de koppel reeds boven het huis zag draaien. Vreemde wezens die duiven! Alles dus nog compleet.

Aanvankelijk van plan om 20 duiven in te korven voor Chimay, afstand 356 kilometer. Gelet op de weersberichten die er bepaald niet goed uit zien voor morgen toch besloten om de helft thuis te laten. Betekent dat alle duiven die op maandag zijn thuisgeraakt thuis zijn gebleven.

De beide aangewezen duiven zijn de NL20-736 en de NL20-796 een duivin en een doffer.

In de club door 12 leden totaal 182 duiven ingekorfd.

Hopelijk een goede vlucht morgen!

Terug