Laatste nieuws

Les twee voor de jongen ook achter de rug

  • 9-6-2021

Gezondheid==> nog steeds goed voor zover waarneembaar

Vlieglust==> uitstekend

Uitwerpselen==> uitstekend

Eetlust==>prima

Wegtrekken==>uitstekend, vanmorgen exact 1 uur en 2 minuten uit beeld geweest

Algemene indruk==>uitstekend

Het weer==>goed, hoge bewolking

Wind==> West matig

Temperatuur==> 22 graden

UV==> tussen de 4 en 5 volgens internet

Voorbereiding==>goed

Kortom geen reden om ze niet voor de tweede keer in de mand te stoppen en een stukje weg te brengen. Boyl is altijd ons tweede opleerplek voor zowel jong als oud. Ik hou het er maar in ook dus. Afstand zal rond de 7 kilometer zijn.

Bij aankomst laat ik ze altijd een kwartiertje tot rust komen. Schijnt niet te hoeven maar het is een gewoonte die ik er altijd in houd. Daarna speur ik intensief de lucht en alle paaltjes in de omgeving af op de aanwezigheid van een mogelijk roofvogel. Zowaar een kromsnavel hoog in de lucht recht boven mij. Al met al duurde het nog 10 minuten voordat hij volledig uit het zicht van mij was.

De jongen gelost om 11.26 uur en vertrokken snel richting de goede hoek. Bij thuiskomst geen duiven te zien nog. De etenstafel maar vast klaargemaakt en mits waren ze er ook. De klok gaf 11.52 uur aan. De hele koppel compleet en als een speer het hok in op zoek naar de drinkpot.

Onvoorstelbaar blijft dat toch, hebben ze vanmorgen nadat ze een dik uur weg geweest zijn en daarna nog een half uurtje om de deur hebben gevlogen allemaal gedronken (pot nagenoeg leeg zelfs) en dan komen ze thuis van 27 minuten vliegen en staan ze wederom te dringen rond de pot.

Kortom les 2 achter de rug.

Op onderstaande foto is te zien dat het vanmorgen een mooie hemel was om onder te vliegen, volgens mij.

Terug