Laatste nieuws

De kop is er af, eerste keer jongen in de mand

  • 8-6-2021

Gezondheid==> goed

Vlieglust==> uitstekend

Uitwerpselen==> uitstekend

Eetlust==>prima

Wegtrekken==>uitstekend

Algemene indruk==>uitstekend

Het weer==>goed

Voorbereiding==>goed

Ja wat weerhoud je dan nog om de jonge duiven voor de eerste keer op te leren. Het stond in mijn planning en ik ben al weer een dag later dan diezelfde planning aangeeft maar het is er nu  toch van gekomen.

Eerst vanmorgen bij huis nog een uur en dik twintig minuten gevlogen waarvan ook zeker een half uur weer uit zicht geweest. Daarna binnengeroepen, klein greepje voer, gedronken dat zeker en in de mand gedaan.

Precies 35 stuks, 1 zat nog bij de buren op het huis, gepakt en op naar Makkinga. Afstandje van ruim 3 kilometer hemelsbreed. Stelt dus helemaal niets voor maar sinds jaar en dag de eerste africhtingsplek en dat hou ik er maar in.

Gelost om 12.01 uur en vertrokken richting de "Prikkedam" mooi verkeerd dus. Vervolgens afgebogen richting het dorpje Makkinga. Daar ongeveer 5 minuten boven een roofvogel gecirkeld en toen richting de grasdrogerij bij de Drie Tolhekken. Zag ze nog net bijbuigen richting Donkerbroek.

Bij mijn thuiskomst om 12.12 uur draaide het koppeltje boven het hok. Twee keer fluiten en hup naar binnen, lekker is dat! Roepen en naar binnen daar wil ik aan werken en vooral geen gehang op het hok of op het huis. Laat staan dat ze in de tuin gaan grasduinen. Wil ik niet en probeer het ook zeker te voorkomen. Helaas niet voor de volle 100% in de hand maar ik probeer er strak in op te treden.

Nu in een welverdiend bad!

Op naar de volgende.

Terug