Laatste nieuws

Vooralsnog hier nog niet veel beter, los om 13.45 uur

  • 6-6-2021

Helaas nog geen goede zichten hier rond de klok van 7.00 uur, zie daartoe ook het plaatje bij deze tekst. In tegendeel behoorlijk dicht en dampig over de landerijen om ons heen. Om van een zonnetje maar te zwijgen. Kortom het is voorlopig nog geen haar beter dan gisteren met dien verstande dat het nu wel droog is.

De berichtgeving op de website van de afdeling klinkt wel hoopvol gelukkig, hebben we toch iets waar we ons aan vast kunnen houden. Er zal dus wel degelijk een weersverbetering optreden zo is de verwachting. Voor Sittard nader bericht rond 10.00 uur. Sens zal er wellicht ook uit gaan, die hebben behoorlijk minder tijd om uit te stellen dus dat zal het komende uur wel gaan gebeuren denk ik dan.

Het heeft even geduurd maar de lossing is aantstaande. De planning is dat ze om 13.45 uur in vrijheid worden gesteld. Eindelijk zullen we maar zeggen. Hoge bewolking in Limburg (hetgeen mij ook is bevestigd zojuist door mensen die daar wonen) en voor de rest een matige noord tot noordwesten wind. Aan de westkant van Nederland vakantieweer met strak blauwe luchten hier bij ons helaas een grijze lucht en zeker geen vakantieweer.

Verwachte snelheden zullen toch wel ergens tussen de 1.200 mpm en 1.300 mpm liggen. Klokken ergens tussen 16.40 uur en 16.55 uur zou ik zeggen.

De duiven in Sens zijn gelost om 9.30 uur en blijken een matig en volgens andere berichtgeving slecht vertrek gehad te hebben. Laten we hopen dat die snel het goede weer te pakken hebben. Ik denk overigens dat de snelheid van die duiven iets hoger komt te liggen dan die van de vitesse. Afwachten natuurlijk, gemakkelijk wordt het niet.

Ik denk niet dat er veel verrast zijn dit weekend door de supersnelle aankomsten! Mogelijk wel door het erg trage verloop.

Op Sens hier geen duiven mee dus ook geen "kopzorgen" wel enorm blij dat ik niet over stag ben gegaan door toch enkele in de mand te steken voor deze vlucht. Jammer van het verloop ook al konden we hier op wachten. Zulke lossingen/vluchten maken we eens in de zoveel tijd mee. En dan krijgen velen het spreekwoordelijke deksel op hun nuis. Wel spijtig voor de echte fondliefhebbers maar vooral ook voor de duiven natuurlijk. Maar goed voor velen is het even over en uithuilen en opnieuw beginnen. Prachtig vroege duif in de club bij Comb. A.J. Mulder, zoals het nu lijkt een 4e in de afdeling. Diepe buiging voor duif en liefhebbers! Proficiat!

Dan de vitesse vlucht ook dat liep toch dramatisch traag allemaal. Mondjesmaat werden er duiven gemeld, grote gaten in de aankomsten en 's avonds nog velen onderweg. Hier ook niet anders. Om 17.46 uur meld de NL20-796 zoon Miss Kalkar zich als eerste. Een doffer zowaar, het hele jaar alleen maar duivinnen voorop en nu de eerste twee duiven een doffer. Het is geen kopduif maar samen met nummer 2 klasseren ze zich bij de eerste 18 in de club. Op zondag slechts 11 van de 20 thuis. Maandagmorgen zowaar een beter verloop. Halverwege de morgen waren er 19 van de 20 weer op appèl. Op Sittard de overwinning voor Harm van Dijk, tevens een mooie vroege duif in de afdeling. Gefeliciteerd Harm!

Uitslag vereniging tegen 356 duiven:

16,18,26,29,34 enzovoort met totaal 7 van de 20 op de uitslag.

Terug