Laatste nieuws

Duiven onderweg voor laatste vitessevlucht naar Sittard

  • 4-6-2021

Laatste vitessevlucht

Wederom, zoals iedere week, 20 duiven op reis gestuurd vanavond. Het betreft de laatste vitesse vlucht al weer en deze zal gehouden worden vanaf het Limburgse Sittard, afstand 226 kilometer naar de thuishokken.

11 duivinnen en 9 doffers moeten het maar gaan proberen. Hoe ze er op stonden?  Tja ga daar niet meer over uitwijden zegt me helemaal niks meer geloof ik. De beide bovenste van de lijst zijn geworden de NL20-726 (vergissing mijnerzijds) en de NL20-736. Twee duivinnen dat wel.

In de club door 17 leden zoals iedere week corona proof en via protocol 356 duiven ingekorfd. Wat een discipline in mijn cluppie! We proberen het goed te regelen en wat is het dan mooi dat het zo opgevolgd wordt. Ben ik toch wel blij mee, zijn de inspanningen van de functionarissen in ieder geval niet voor niets.

De junioren

Dan de jonge duiven, tjonge wat een week achter de rug. Die hebben kilometers gedraaid dat is wel heel zeker. Rond de 6 uren zijn ze weggeweest verdeeld over de 5 dagen van afgelopen week. Begon gelijk maandag al, 2 uren en 20 minuten. Gevolg twee weg waarvan 's avonds 1 opgehaald in Leek en zijn nestmaat weg. Blijken de twee laatst gespeende jongen te betreffen. Deze heb ik bijgezet op 2 mei en daarvan uiteindelijk 1 weggebleven op 2 juni. Hoe is het mogelijk precies vier weken later. De volgende dagen was het al niet veel beter alleen wel met het verschil dat ze allemaal weer op eigen kracht terug zijn. Oftewel ze vragen om opgeleerd te worden. Volgende week maar mee starten.

Terug