Laatste nieuws

Duiven gelost om 8.30 uur

  • 29-5-2021

Een mooie tijd van lossen. Niet te vroeg en ook zeker niet te laat. Bij mooi weer zijn ze in Chimay gelost om 8.30 uur. Wederom een gezamenlijke lossing, jammer maar het is niet anders en laten we wel zijn we hebben er uiteindelijk zelf voor gekozen.

Nu hier in Donkerbroek, en volgens de berichtgeving, in het hele noorden nog behoorlijk bewolkt maar gaandeweg de morgen zal deze breken en krijgen we ook hier mooi vlieg weer.

De wind is matig kracht 2 tot 3 wordt gezegd en voornamelijk uit noordelijke richting. Denk zelf dat het meer variabele wind is maar dan wel uit noordelijke richting oftewel noord oost tot noord tot noord west.

Wanneer gaan ze komen is dan altijd de vraag. Ik verwacht ergens tussen 12.45 uur en 13.15 uur.

Waar het beestje vandaan kwam weet ik niet maar in één keer "dreunde" ze op de plank en werd ze geconstateerd. Het is de eerste getekende NL20-736 welke om 13.31 uur als eerste afdrukt. Vervolgens maar liefst zes minuten wachten op nummer twee. Daarna druppelt het gestaag door maar gaterig is het zeker.

Opvallend is de duik in de drinkpot, opvallend zijn bij enkelen ook de verkrampte poten. Kortom ze zaten er eigenlijk gewoon even slecht bij. Wat een verschil met vorige week. Dorst en geen honger dit keer.

In de club is het Wim van Dijk die de eerste pakt en daarmee tevens in de top 5 van de afdeling speelt. Proficiat!

Hier dus vele minuten te laat wederom.  Theo Pander zou zeggen bagger maar dat woord wil en mag ik niet gebruiken wetende dat ook enkele leden de uitslag helaas niet wisten te halen en daar heb ik dan weer geen klagen over. Negen van de twintig wisten hun prijs te winnen per slot van rekening. Maar beter zal het zeker wel moeten, laat dat duidelijk zijn.

Uitslag vereniging tegen 465 duiven:

23, 44, 64, 70 enzovoort met dus 9 op de uitslag. Deze negen zouden overigens ook op de uitslag staan als we de duiven van de overnachtspelers niet meerekenen.

Terug