Laatste nieuws

Ander weer, duiven onderweg naar wederom Chimay

  • 28-5-2021

Eindelijk ander weer! De foto bij dit stukje tekst is een plaatje van gisteren. Veel water in de sloten maar ook op het bouwland achter ons huis. Oftewel kletsnat en nog steeds geen gewas in het land, de machines kunnen er gewoonweg niet op verkeren.

Gelukkig lijken er betere weken aan te komen en vandaag hebben we al een fijn voorproefje gehad. Droog, zon en hollandse luchten. Fijn voor mens, dier en natuur zullen we maar zeggen en dus ook voor onze duiven.

Vanavond wederom 20 duiven ingekorfd voor de vlucht vanaf Chimay, afstand ruim 355 kilometer mits ze niet via Engeland naar huis vliegen!

Totaal 9 doffers en 11 duivinnen moeten morgen maar proberen zo snel als mogelijk terug te vliegen naar Donkerbroek. Stonden er uitstekend op wat mij betreft, duivinnen net iets mooier dan de doffers maar allemaal een hele dikke voldoende of wat mij betreft zelfs goed! Maar..........voor wat het allemaal waard is!

De beide aangewezen duiven zijn dit keer de NL20-736 en de NL20-739. Twee duivinnen, ach ik kan er tot nog toe niks van wat wel blijkt uit het feit dat ik nog maar één keer de aangewezen op de uitslag heb kunnen klokken. Of ik kan er geen pannenkoek van of de duiven kunnen er geen pannenkoek van. Volgens mij is beide van toepassing! Maar goed we gaan het morgen zien.

In de vereniging door 17 leden 465 duiven ingekorfd. Mooie aantallen nog steeds en dat is een goed teken. Weinig verliezen tot nog toe.

Morgen maar vlug terug!

Terug