Laatste nieuws

Uitstekende verzorging door afdeling, teleurstelling overheerst hier

  • 24-5-2021

Nog even terugkomend over de vluchten van gisteren. Ik ben van mening dat de duiven uitstekend verzorgd zijn de afgelopen dagen in de container. Geen dorst, ja zelfs de mest was binnen twee uren al weer normaal en dat terwijl ze toch een nacht extra mand gehad hebben. Als ik eerlijk ben zelden zo gezien en dan doel ik met name op de fijne mest die in de middag al weer geproduceerd werd. Dat ze geen dorst hadden kan ook komen door de vele regen, ik weet het niet, maar constateer het wel. Wat mij betreft een dikke pluim aan de begeleiders!

Ja en dan de beide vluchten. Uiteindelijk zijn ze goed verlopen en volgens mij zonder noemenswaardige verliezen. Bij het uitlezen van de klokken heb ik nog maar enkele lege plekken zien staan op de aankomstlijsten en dat zowel van de vlucht Sittard als de vlucht Sourdun.

Ik moet eerlijk zijn dat hier toch wel sprake is van de nodige teleurstelling als het gaat om het resultaat. Sourdun geen enkel probleem. Had er eentje mee waarvan ik absoluut niet wist of die uberhaupt een fondvlucht aan kan. Prachtige duivin in prima doen dat zonder meer. Met een beetje geluk pak je haar redelijk op tijd en met een beetje pech ben je haar kwijt. Ze is gearriveerd rond de klok van 19.00 uur 's avonds en daarmee kon ook hier het klepje dicht. Maar teleurgesteld daarover, absoluut niet.

Wel teleurgesteld over het resultaat van Sittard. Daar had ik toch echt behoorlijk meer van verwacht. Waarom dat niet gelukt is weet ik niet. Sta zelf een klein beetje voor een raadsel ook al realiseer ik mij dat het ook maar zo kan zijn dat er onvoldoende kwaliteit in mijn kleine vliegploeg zit. Zou ook al toevallig zijn dat je 20 jongen selecteert die het allemaal in zich hebben om kop te vliegen natuurlijk. Zo simpel is het namelijk niet en dat weet ook ik als geen ander. Wat ik wel weet is dat ze in optima forma vertrokken zijn uit de hokken richting clubgebouw, vandaar ook behoorlijk veel vertrouwen. Ja en als je dan begint op plaatsje 20 in de vereniging en er slechts 9 van de 20 op de uitslag hebt staan dan kan ik daar niet echt blij van worden.

Maar goed, iets dat ik al op bijzonder jonge leeftijd heb geleerd, duivensport is teleurstelling en dat is voor mij nog maar weer eens uitgekomen. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen.

Van Rinus Beumer uit Lochem kreeg ik nog een bijzonder fijne referentie. Komende week zal ik hiervan meer melding maken. Hij vloog met een kind uit een rechtstreekse van hier op de dagfond op teletekst in de afdeling 9. Het betrof de derde overwinning van dit duifje. Later meer hierover.

Terug