Laatste nieuws

Matchday, het lijkt aardig beter! Los om 8.00 uur

  • 23-5-2021

Dat lijkt een klap beter dan gisteren. Vanuit dezelfde positie een foto genomen en als je die beide (van gisteren en vandaag) met elkaar vergelijkt dan scheelt dat enorm. Nu een zonnetje en half bewolkt èn droog! Gisteren zwaar bewolkt, regen èn stormachtig.

De voorbereidingen worden getroffen voor een lossing, zowel in Sourdun als in Sittard zo is te lezen op de website van de afdeling. Kortom we hebben vandaag twee vluchten.

Onderstaande foto is afkomstig van de website van afdeling Friesland '96. Het geeft een weerbeeld aan van rond 7.00 uur in Sourdun. Wat mij betreft vergelijkbaar met zoals het hier in Donkerbroek is.

En het startsein heeft inmiddels geklonken. Zowel in Sourdun als in Sittard zijn de duiven gelost om 8.00 uur bij een matige zuidwesten wind. Het vertrek is prima geweest zo wordt er vermeld bij de lossingsinformatie.

Helaas een gezamenlijke lossing. Heeft zeker niet mijn voorkeur maar is niet anders. Overigens in alle eerlijkheid dat is gezegd vanuit eigen belang en dat van de vereniging natuurlijk. Maar goed we moeten het er mee doen en het zal in de toekomst alleen maar vaker voor komen lijkt mij. Financieel gezien zal het een stuk aantrekkelijker zijn voor beide afdelingen dat is volgens mij 100% zeker, overigens iets dat we ook niet mogen wegvlakken.

Ja en dan de steeds weer terugkerende vraag wanneer kunnen ze komen. Is altijd lastig maar snelheden ergens tussen de 1.500 mpm en de 1.600 mpm moet toch zeer zeker kunnen. Wellicht gaan ze nog sneller ook maar dat zal met name van de windsnelheid en de mogelijke buien afhangen. Ik zou zeggen voor Sittard klokken tussen 10.15 uur en 10.30 uur.

En dan Sourdun, ik hou het op ergens tussen 13.30 uur en 14.00 uur. Let wel dat is voor de eerste duiven, ik hoop er bij in de buurt te kunnen komen met mijn ene strijder. We gaan het zien!

Beste mensen, twee vluchten op eerste pinksterdag. Geniet van de aankomsten, ze zullen erg mooi zijn vandaag!

Vanuit het noorden, vele minuten te laat, komt de eerste duif aangesneld om vervolgens over het dak van het hok gelijk op de antenne te vallen. Kloktijd 10.29 uur, snelheid 1.515 uur. Het is een reserve duivin, de NL20-726,  welke als eerste van het hok aftikt.

Het verdere verloop is redelijk te noemen, in vergelijking met vele andere hokken misschien ook wel goed te noemen. Maar niet aan een touwtje helaas. In ruim twee uur kon het klepje dicht dat dan weer wel. Conclusie is wel dat er te weinig kwaliteit in het team zit.

Vervolgens werd het wachten op die ene van Sourdun. Verwachtingen waren nul en dat is ook zo uitgekomen. Ze moet nog steeds komen, misschien maar beter zo.

De overwinning op de vitesse vlucht gaat naar Auke Klooster, voor de fond gaan de bloemen naar J. & S. Timmermans. Beiden van harte gefeliciteerd!

Uitslag Sittard in de vereniging tegen 366 duiven:

20, 24, 30, 39 enz. met totaal 9 van de 20 op de uitslag.

Mijn "nonnetje" op de dagfond liet het afweten, geen classering dus. Wel is ze inmiddels weer thuis dus het klepje kan ook hier dicht.

Terug