Laatste nieuws

Oude tijden herleven

  • 20-5-2021

Vanavond bij het inkorven voor de eerste dagfondvlucht vanaf Sourdun (538 kilometer) moest ik toch even terugdenken aan "vroegere" jaren. Zeer regelmatig kwamen we toen (H. Douna & Zn.) met het kleine mandje aanzetten waarin twee duiven zaten die dan ingekorfd werden voor een fondvlucht.

Bijzonder eigenlijk, het was in die jaren zeker geen ongewoon beeld. Velen korfden er maar enkele in voor dat soort vluchten. Wat is er dan in bijna 40 jaar tijd veel verandert op dat gebied. Nu zijn er liefhebbers die er manden vol duiven op inkorven.

Maar goed hier vanavond dus één duif ingekorfd. Een duivin te weten de NL20-787 mijn nonnetje. En wat stond ze er bijzonder mooi op toen ik haar thuis in de mand deed. Zo rond als een kogel, perfect doorbloed, krijtwitte neusdoppen, lekker warm en ze rook ook nog goed. Ik heb geen idee of ze uberhaupt dat dagfond aan kan maar niet geschoten is altijd mis.

In de vereniging door tien leden totaal 92 duiven ingekorfd. Kleine aantallen welke mede veroorzaakt worden door het onstabiele weer waarin we verkeren.

In alle eerlijkheid het verbaasd mij ook zeer dat de vluchten niet zijn afgelast. Maar moet er wel aan toe voegen dat ik niet de informatie heb die een lossingscommissie of IWB wel tot haar beschikking heeft natuurlijk.

We gaan het zien! Morgen nog 20 inkorven voor Weert. Zin in!

Terug