Laatste nieuws

Week al weer door de midden

  • 19-5-2021

Gisteren mooi weer dus prachtige gelegenheid om de duiven even een klein lapvluchtje te geven  vanaf Frederiksoord. Eerst de duivinnen gelost en 5 minuten later de doffers. Dit keer ging het naar wens want de duivinnen zaten mooi te wachten voordat de doffers kwamen. Klepje weer dicht zullen we maar zeggen.

Morgenavond korf ik zeer waarschijnlijk één duivin in voor de dagfond vlucht. Het is een nonnetje die een beetje vervelend in de koppel begint te worden. Vandaar maar een paar dagen op reis sturen. Een dag later zitten er dan nog precies 20 stuks voor de vitesse vlucht.

Nu ga ik er overigens van uit dat de vluchten voor komend weekend afgelast worden. Lijkt mij vrij logisch eigenlijk, daarbij kijkend naar afgelopen weekend. Het zal er zeker niet beter op worden zoals het nu lijkt. Maar wie weet zien de weermannen en vrouwen lichtpuntjes zodat het allemaal toch door kan gaan.

Durf trouwens te stellen dat de duiven er goed op staan. Er wordt goed getraind en inmiddels ook goed gegeten en dat voelt altijd goed en vertrouwd voor wat het allemaal waard is natuurlijk.

De jonge duiven vliegen behoorlijk, zijn nog enkele uren per dag los maar dat zal zo langzamerhand naar meer ritme en structuur toe moeten. Opleren ga ik zeker nog niet doen, heb daar geen goede ervaring mee. Hoe eerder opleren des te eerder hebben ze de lol er af zo lijkt het wel. Winterjongen heb ik niet dus de noodzaak is er ook niet zo zeer. Overigens beginnen ze de laatste dagen te grazen op het grasveldje voor de hokken. Ben er nooit zo huiverig voor maar ik ken collega liefhebbers die zeggen dat het een voorbode voor coli is. Zou kunnen, we gaan het zien.

Terug