Laatste nieuws

Jonge duiven geënt tegen pokken

  • 12-5-2021

Vanmorgen om 9.00 uur samen met Dolf gestart om de jonge duiven te enten tegen pokken. We doen dat ieder jaar met het kwastje. Een paar veren verwijderen en goed insmeren met de entstof en klaar is kees. Tevens mijn duiven een druppel tegen luis gegeven. Ik doe dat tegenwoordig met U200 van Schröder. Prima spul maar helaas ook al niet meer toerijkend voor een vol jaar zo is mijn ervaring.

Mooi weer dus maar eens een lapvluchtje voor de oude duiven doen. Of zoiets zinvol is weet ik niet maar ik mag het eigenlijk wel graag doen. Bijkomend voordeel is wel dat ze een beetje extra training krijgen en dat ze met zijn allen thuiskomen.

Lossingsplaats Havelte zo rond de 30 kilometer. Eerst de duivinnen los en 8 minuten later de doffers. Bij thuiskomst zaten alle duivinnen reeds in het hok. De klok gaf aan dat ze een half uurtje werk gehad hebben. De doffers kwamen 4 minuten na mij thuis. Ook de doffers zijn mooi compleet gebleven, precies zoals ik het graag wil.

Vrijdag inkorven voor Chimay. Behoorlijk minder duiven in de club maar dat heeft natuurlijk mede te maken met de vacatures die er nog her en der zijn.

Zelf over de duivinnen prima tevreden. De doffers, hoe jammer, kan ik niet naar mijn hand zetten nog. Weet niet wat het is maar het is nog niet zoals ik ze graag zie. Trainen heel matig en zitten met regelmaat op het hok waarbij ze mij dan eigenlijk wat te weinig "lawaai" maken.

Mest is overigens om door een ringetje te halen en overdag liggen ze allemaal op een zij in de broedbakken.

We gaan het zaterdag weer zien.

Terug