Laatste nieuws

Zeer vroege lossing in Chimay, 7.15 uur. Slecht vertrek! Traag verloop

  • 8-5-2021

Koud hoor! erg koud eigenlijk, de thermometer geeft hier 1,4 graden aan en als je dan net uit je warme bedje komt dan voelt dat verrekte koud aan. Zo zal het ook zijn met onze duiven. Met zijn allen lekker warm in een wellicht overvolle container en dan hup er uit de kou in. Komt bij dat het normaal gesproken ook nog een stukje frisser is boven in de lucht dan op "klomphoogte".

Maar goed dat wisten we gisteren tijdens het inkorven ook al wel en er moest vroeg gelost worden om een fatsoenlijke vlucht te kunnen hebben. Een lossing om 7.15 uur is dan ook prima want anders zou het ongetwijfeld op niets zijn uitgedraaid. Bij thuiskomst de verwarming toch maar een paar uurtjes aan zodat de kou uit de kopjes is en het herstel iets sneller is.

(foto van website afdeling Friesland '96, situatie losplaats Chimay rond de klok van 6.20 uur)

De wind is nog een klein beetje zuidoost al vrij snel draaiend naar zuid tot zuid west. Op moment van lossen staat er hier in Donkerbroek nog bijzonder weinig wind maar deze zal behoorlijk gaan aantrekken zo is de verwachting.

Ja en dan de vraag hoe laat kunnen ze komen. Ik moet straks eerst maar eens het weer een beetje gaan "proeven". Ben heel even buiten geweest om een foto te maken voor dit stukje tekst maar daarna ook snel weer naar binnen gegaan.

De duiven hadden een slecht vertrek en dat is natuurlijk bijzonder jammer! Zal zeker invloed hebben op het verloop van de vlucht. Snelheden zullen ook lager uitvallen omdat er nauwelijks wind staat hier in Donkerbroek althans.

Ik hou het eerst even ruim aan, klokken tussen 11.00 uur en 11.45 uur moet lukken denk ik.

Wees op uw hoede, ze gaan toch een heel stuk sneller! Zullen wellicht hier nog voor 10.30 uur komen.

Het zal toch wel snel gaan vandaag, en het is maar de vraag of we de duiven thuis zien komen vanuit de goede hoek. Maar vergeet niet te genieten van de aankomsten, ze zijn er niet minder mooi om.

De eerste aankomst was nog wel mooi om te zien. Ik één klap op de antenne om vervolgens direct weer omhoog te springen, er staat immers stroom op...........Terug naar boven op het dak zonder geconstateerd te hebben. Gelukkig komt gelijk nummer twee er bij en wordt er geklokt om 10.55 uur. Dat is wat te laat maar anderzijds wel weer mooi twee gelijk. Als eerste wordt geklokt de NL20-794 kleindochter Thijs en als tweede de NL20-798 (1e getekende).

Het verdere verloop is bijzonder pover. Mondjesmaat vallen er duiven en nu om 14.50 uur zijn er 17 van de 20 op appèl.

Overigens de overwinning gaat naar Gerrit Oskam. Een prachtige opsteker voor de man die hiermee zijn eerste overwinning in de club heeft behaald. Proficiat!

De uitslag tegen 538 duiven:

12, 13, 16 enzovoort met totaal 8 van de 20 op de uitslag. Het is niet groots maar we doen mee zullen we maar zeggen.

Helaas nog steeds 3 vacatures, laten we hopen dat ze morgen bij goed weer nog nakomen.

Update zondagmorgen:

6.30 uur zit er reeds een doffer te wachten.

8.45 uur de laatste doffer is ook gearriveerd

9.30 uur de laatste is ook gearriveerd

Klepje dicht!

Terug