Laatste nieuws

Eerste midfond vlucht vanaf Chimay

  • 7-5-2021

En  we stomen gewoon door, de eerste midfond vlucht staat al weer op het programma. Ze zijn inmiddels onderweg naar het in het Belgische Wallonië gelegen Chimay, afstand tot de hokken hier bij mij in Donkerbroek rond de 355 kilometer.

Hier zijn er 20 duiven in de mand gestoken. 12 duivinnen en 8 doffers moeten maar gaan proberen zo snel als ze kunnen terug te keren naar huis. De beide aangewezen duiven zijn de NL20-798 en de NL20-765 "Mystiek".

Of het morgen wat gaat worden qua vlucht is natuurlijk best nog wel enigszins twijfelachtig. Persoonlijk denk ik dat ze er voor 7.30 uur uit moeten want anders kon het wel eens heel erg moeilijk gaan worden. Er wordt natuurlijk wel de nodige ellende verwacht qua neerslag.

De harde zuid tot zuidwesten wind (of misschien zuid oosten wind) zal de duiven wel behulpzaam zijn om door eventuele buien heen te komen.

Mijn grootste vraagteken is zijn de duiven goed genoeg om met een straffe staartwind snel naar huis te komen om zich goed te klasseren op de uitslag. Heb daar misschien wel een enigszins afwijkende mening over maar een harde staartwind vraagt gewoon meer van een duif dan een kopwind. Een duif die niet volledig scherp is slaat de plank namelijk totaal mis bij snelheden boven de 1.600 meter per minuut. We gaan het zien.

Ten aanzien van bovenstaande kan ik nog wel aanvullen dat een reguliere controle bij dierenarts Nanne Wolff geen schokkende zaken aan hebben getoond. Ik had de helft van mijn vliegbestand mee ter controle en er werd op geen één duif geel geconstateerd en op 2 van de 10 duiven werd een zeer lichte ornithose oftewel luchtweg probleem geconstateerd. Maar ook nog eens dusdanig gering dat de dokter niet eens medicatie nodig achtte.

In de club door 16 leden totaal 538 duiven ingekorfd. Helaas wat minder dan vooraf werd doorgegeven maar dat heeft te maken met de verwachte weersomstandigheden voor morgen. En als je het niet vertrouwd moet je ook zeker niet inkorven natuurlijk.

Morgen rapido naar huis!

Terug