Laatste nieuws

Dag van de arbeid, matchday. Gelost om 9.30 uur. Te laat!

  • 1-5-2021

En we hebben mei al weer te pakken! Aanvankelijk, rond de klok van 7.00 uur, nog wat regen maar inmiddels prikt het zonnetje er al voorzichtig doorheen. Het geeft altijd wel leuke plaatjes zoals te zien bij die stukje tekst.

Nog geen duiven gelost geeft de website van de afdeling aan. Is ook nog bijzonder vroeg natuurlijk, lage temperatuur daarbij maakt dat het helemaal niet zo gek is om nog een uurtje of misschien zelfs wel twee uurtjes te wachten.

In "vroegere" jaren toen ik nog in het afdelingsbestuur zat had ik meestal rond de klok van 6.30 uur good old en de veel te vroeg overleden Joost van Dijk al aan de telefoon. Ze kunnen er wel uit Henk was het eerste wat hij zei nadat hij goedemorgen had gezegd. Ze kinne dr wol ût op zijn Frysk dan natuurlijk. Ja dat was het beroemde cowboy tijdperk zullen we maar zeggen. De cowboys van Friesland hebben al weer gelost werd er dan geroepen. 

Maar goed we leven nu in andere tijden, we hebben nu het IWB en we hebben nu allemaal contacten met weers bureau's  enzovoort enzovoort. Het maakt het er niet eenvoudiger op zullen we maar zeggen.

Straks maar vlug los.

Het vlugge lossen duurde iets langer maar inmiddels zijn ze gelost om 9.30 uur bij een west noord westen wind. Prima tijd van lossen lijkt mij.

Aankomsttijd ergens tussen 13.10 uur en 13.30 uur wellicht. Moeilijk in te schatten, zal ook een beetje van de buien afhangen. Met west in de wind valt het meestal altijd mee dus daar vertrouw ik maar op.

Ze gaan sneller Henk, krijg ik van sommigen te horen. Tachtig kilometer per uur hoor sommigen roepen. Zou kunnen, zou me toch wel beetje verbazen maar we hebben al zo vaak voor verassingen gestaan. Oftewel wees op uw hoede!

De aankomsten waren zeker wel mooi alleen allemaal vanuit de verkeerde hoek. Op een enkeling na kwamen ze allemaal pal uit het noorden aangestormd. Zat iets minder doel op dan vorige week maar liepen overigens verder wel vlot binnen. Opvallend toch wel hoeveel dorst als de beestjes hadden. Hebben ongetwijfeld geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot drinken in de vrachtauto. Niet al te slim dus!

Zoals gezegd vanuit het noorden komen er twee duiven aangezeild, een klein rondje en op de klep. Het is de eerste getekende NL20-798 die om 12.53 uur voor de verlossende piep zorgt, drie seconden later gevolgd door de NL20-753.

Het verdere verloop is bijzonder matig. Ze komen niet snel en allemaal erg veel dorst dus.

Uitslag De Griffioen tegen 586 duiven:

36,38 enzovoort met totaal 7 van de 20 op de uitslag waarbij er ook nog sprake is van één vacature.

Kortom een vlucht om snel te vergeten, alhoewel het wel een beetje past in het beeld dat ik heb bij dit seizoen. Er zullen enkele zeer acceptabele uitslagen uitrollen maar ook een aantal zeer matige. En dat blijkt nu al.

De felicitaties gaan naar Harm van Dijk met een mooie vroege ook in de afdeling. Proficiat

Terug