Laatste nieuws

Vorst aan de grond, duiven worden gelost om 10.00 uur. Taaie vlucht!

  • 24-4-2021

Het gras is weer wit gekleurd zo rond de klok van 6.30 uur. Er zijn nog geen duiven gelost zo is te lezen op de website van onze afdeling. En dat is natuurlijk ook logisch bij een temperatuur die nog geen 2 graden boven nul aangeeft. Nog tijd zat om te lossen want het wordt prima weer als we de deskundigen mogen geloven.

Eerst de jonge duiven en kweekduiven maar verzorgen. Dan nog een opvanger uit Steenwijk meegeven en dan hopelijk rond koffietijd een lossing in België. 

Een lossing is aanstaande. De planning is dat er om 10 uur gelost wordt bij een matige noord oosten wind. Zal nog een mooi loopje worden denk ik en echt niet heel eenvoudig.

Verwachte snelheden zal wel ergens tussen de 1175 en 1250 mpm liggen. Hier klokken ergens tussen 13.00 uur en 13.10 uur wellicht.

Eigenlijk bijna exact op het verwachte tijdstip komt vanuit het westen de eerste duif aangezweeft. Een klein rondje maakt ze nog om vervolgens op het hok te landen. Eén keer roepen en op de antenne om geklokt te worden om 13.06 uur. Het is mijn nonnetje de NL20-787 uit NL18-214 x Esther. Zoals gezegd een duivin welke dit jaar niet gekoppeld heeft gezeten en dus ook geen doffer heeft. Heb haar gistermiddag vlak voor het inkorven nog even een doffer gegeven, blijkbaar heeft haar dit gemotiveerd.

Twee minuten later volgt de NL20-798 eveneens een duivin welke vorige week mijn eerste was.

Het verdere verloop was redelijk maar beslist niet kort op elkaar.

Uitslag De Griffioen tegen 528 duiven 1 op 3 gerekend:

5,9,35,67 enzovoort met totaal 8 van de 20 op de uitslag. Nogmaals zeker geen werelduitslag maar wel weer twee mooie tijdduiven. Ik ben er vooralsnog zeker tevreden mee.

Opvallend is overigens wel dat de overgewende jonge duiven, die het volledige jonge duiven programma hebben gevlogen vorig jaar, toch beter komen dan de duiven die als jong uitsluitend de natour en de taartvluchten hebben gevlogen.

Overigens blij met het feit dat ze alle 20 weer op appèl zijn!

Tot slot een mooi plaatje, ik weet het hoor.....de eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen maar toch........

Het is wel het verschil tussen een beetje meedoen of totaal niet meedoen.

De felicitaties gaan naar de buren vandaag! Een prachtig mooie vroege duif bij Dolf en Henrie zorgt voor de eerste overwinning van deze kersverse combinatie D. van der Stouwe & Zn. Proficiat!!

Terug