Laatste nieuws

Bakken leeg, op reis naar Heusden-Zolder

  • 23-4-2021

Precies 20 duiven op reis gestuurd naar het Belgische Heusden-Zolder, afstand in rechte lijn naar mijn hokken ongeveer 228 kilometer.

9 weduwnaars en dus 11 weduwduivinnen mogen morgen proberen zo snel als ze kunnen weer naar huis te komen. Goed inkorven Henk, dat waren in vroegere jaren de woorden van onze oud afdelingsvoorzitter Eibert Veenstra, goed inkorven jonge..........denk er zo vaak aan terug. God wat mis ik die man nog steeds, dagelijks telefonisch contact over van alles en nog wat ( over Ajax, over onze afdeling Friesland 96, over de duiven) maar goed hij is er niet meer helaas.

Maar om voort de borduren op bovenstaande, ik heb zeker de indruk dat ik ze goed heb ingekorfd. Ze stonden mij goed aan dat zeker. Hebben heel goed getraind, eetlust stuk beter, krijtwitte neusdoppen, prachtige mest......alleen ze hebben er geen garantiebewijs bij gegeven dat het morgen goed komt. Oftewel we gaan morgen gewoon in alle rust afwachten wat al die voortekenen gaan opleveren. O ja nog wel een puntje, ze ruiken goed! Wat is dat nu weer zult u denken. Ik heb gemerkt dat als een duif een bepaalde geur met zich mee draagt dat het dan vaak wel goed zit. Ach ja vreemde mannen die duivenmelkers........ben er zelf ook eentje van!

Vorige week 1 duivin verspeelt en 1 duivin op de zondagmorgen thuisgekomen. Deze laatste voelt in de hand perfect aan maar is toch altijd de laatste die het hok uitvliegt als ze naar buiten gaan voor hun training. Vandaar mijn gedachte voor een weekje rust. Kom ik ook mooi op 20 duiven oftewel twee voor de puntjes in plaats van 3.

De beide aangewezen zijn de NL20-794 (kleindochter Tadic x Miss Kalkar langs vaderskant en langs moederskant kleindochter Thijs x dochter Alyonne duiven van de Comb. Van der Stouwe-Douna) en de NL20-753 (uit zoon Maldini Gebr. Homma x 152 inteelt Mr. Branco). Beide duivinnen en de reden dat ze bovenaan staan is dat ze als eerste bij mij thuis in de mand gingen. Oftewel natte vinger werk.

In de club 528 duiven ingekorfd door 16 leden. Een klein aantal minder dan vorige week. Volgende week zullen de overnachtduiven er wel weer bij komen en dan gaat het wellicht weer richting 575 tot 600 duiven.

Morgen maar vlug weer terug.

Terug