Laatste nieuws

Bijzonder emotioneel weer, oftewel koud! Lossing om 9.50 uur met mooi verloop

  • 17-4-2021

Wat een emotie vanmorgen toen ik buiten kwam! Moest gelijk even aan de uitspraak denken dat kou een emotie is. Zal wel, is natuurlijk ook niet  zo, maar het voelt wel erg frisjes aan. De thermometer gaf bij ons precies 1 graad boven nul aan. Aan de grond zal het vriezen of gevroren hebben aan de witte uitstraling van het gazon te zien althans.

De zon komt in ieder geval al in volle glorie op. Wel een mooi gezicht zo'n rode ploert. De lucht is op dit moment nog strak blauw, iets dat in de loop van de dag zal gaan veranderen in een lichte bewolking als we de weersvoorspellers mogen geloven.

Zal nog wel enkele uurtjes duren voordat de duiven gelost worden. Is ook geen probleem natuurlijk, een paar uren vliegen zijn ze thuis.

De lossing staat gepland om 9.50 uur. Mooie tijd lijkt mij, themperatuur is al mooi opgelopen en het zonnetje doet flink zijn best.

De wind blijkt hoofdzakelijk noord te zijn. Oftewel wind op kop. Verwachte snelheid rond de 1.200 mpm wellicht.

Klokken ergens tussen 11.50 uur en 12.10 uur zal vast gaan lukken.

Cadeau hebben ze het uiteindelijk niet gekregen, maar het verloop van de vlucht was behoorlijk regelmatig zo is mijn indruk. Overigens is het niet zo dat ze binnen het uur allemaal weer op het hok terug zijn.

Het is 11.55 uur wanneer de eerste duif zich boven het hok meldt. Ze draait een tweetal kleine rondes waarna nummer twee er aan komt en gelijk op de antenne valt en uiteraard gevolgd door de duif welke eigenlijk als eerste arriveerde.

Het is de NL20-798 kleindochter Nieuwe Olympiade die als eerste geklokt wordt en één seconde later gevolgde door de NL20-736 uit Mr. William die daarna gelijk volgt.

Enkele minuten later volgt nummer 3 en zijn de prijsduifjes mooi binnen. Zoals gezegd het verdere verloop is redelijk maar verre van super. Het is taai weer zullen we maar zeggen en jammer genoeg toch wel te koud in de lucht. Voor het overige een mooie eerste seizoensvlucht waarbij ik op voorhand bijzonder tevreden zal zijn over de uitslag welke later vandaag gaat volgen.

Uitslag P.V. de Griffioen tegen 559 duiven 1 op 3 gerekend:

5,6,15,26 enzovoort met totaal 7 van de 22 op de uitslag. 

Bijzonder tevreden met de drie kopduiven maar nog wel een handvol te kort op de uitslag. Helaas hier nog 2 vacatures. Wellicht komen ze morgen nog.

Terug